Interieur van de Foodhallen van Amsterdam
Culinair Nederland Stad

Foodhallen Amsterdam: Street food in een oude tramstelplaats

Keukens van over de hele wereld in een industriële setting

Overdekte markthallen met een bonte verzameling aan street food zijn de laatste sterk in opmars binnen Europa. Heel vaak worden daarbij oude fabriekshallen of ontwijde kerken als locatie gekozen. Of een oude tramstelplaats! Wij gingen alvast even proeven van de Foodhallen in Amsterdam, waar je tussen de kraampjes door nog heel wat sporen uit het verleden aantreft.

Last updated on november 20th, 2023

Foodhallen Amsterdam, trendy plek om te eten in industriële sferen

In 2014 toverde men in de westelijk gelegen Kinkerbuurt een leegstaande tramremise feeëriek om tot ‘De Hallen Amsterdam’, een hippe ontmoetingsplaats voor jong en oud in een knap staaltje van industrieel erfgoed. De monumentale loodsen van meer dan een eeuw oud werden zorgvuldig opgelapt en herbergen nu o.a. een bibliotheek, een bioscoop en bovenal de trendy Foodhallen van Amsterdam.

Zo’n twintig eetstalletjes serveren er dagelijks street food van de bovenste plank. Ga je voor de tapas van Jabugo Bar Iberico, de gamba’s van Le Big Fish of het geroosterde vlees van Rough Kitchen? Voor elk wat wils hier! De centrale bar zorgt er op zijn beurt dan voor dat de dorstigen tijdig gelaafd worden. En tijdens de zomermaanden is er buiten aan De Hallen zelfs een heus zandstrand, om ongegeneerd van een exotische cocktail te nippen.

Drank en spijzen in de Foodhallen bestellen kan trouwens simpelweg vanop je luie stoel met behulp van je smartphone. Op iedere tafel kleeft een unieke QR-code, waarmee je in enkele tikken je bestelling kan plaatsen, betalen en aan je tafel laten bezorgen. Kom je in het weekend, dan kan dat blijven zitten misschien wel wat moeilijker worden. Van tijd tot tijd durft er dan namelijk al eens een DJ de boel komen opjutten.

Geen zin om nadien nog ver naar je bed te strompelen? Dan kan je je hoofd te tukken leggen bij het urban-vintage hotel De Hallen, net naast de deur.

Halte Ten Katestraat (lijnen 7 en 17).

dehallen-amsterdam.nl / foodhallen.nl

Xavier Samyn wandelt doorheen de Foodhallen van Amsterdam
Xavier Samyn met een glas wijn en een plankje borrelhapjes in de Foodhallen van Amsterdam
The Rough Kitchen, één van de vele eetkraampjes in de Foodhallen van Amsterdam
In de zomer is er buiten bij de Foodhallen van Amsterdam ook een zandstrand met terras

Overnachten in Hotel De Hallen

Onze tip: Het urban-vintage designhotel De Hallen, onderdeel van het gelijknamige complex. Zo hoef je na een avondje uit in de Foodhallen van Amsterdam niet meer te ver te lopen met je volle maag.

Hotel ‘De Hallen’ is trendy ingericht in een urban-vintage design. De hedendaagse architectuur gaat er hand in hand samen met de industriële charme van de voormalige tramstelplaats. Doorheen de historische dakconstructie van staal en glas straalt het daglicht rijkelijk de langgerekte lobby binnen. De nostalgische sofa’s nodigen je er alvast uit om even gezellig in neer te ploffen. De kamers zelf zijn anders ook wel erg knus ingericht, met warme tinten en een modern interieur, besprenkeld met een snuifje retro.

‘Remise47’. Zo luidt de naam van hun eigen urban-bistro restaurant. Een kolossaal raam, in feite één van de vroegere toegangspoorten van de stelplaats, doet het restaurant er in een overvloedige klaarte baden. Iedere morgen vormt ‘Remise47’ ook het toneel voor het ontbijtbuffet.

Er is een ondergrondse parking onder het hotel, maar die is verre van goedkoop: 51 Euro per dag.


Situering op de kaart


1 reactie op “Foodhallen Amsterdam: Street food in een oude tramstelplaats

%d