België Dichtbij Getest Logeren Wellness

De wondere wellness van Waer Waters

Een waar wellnessparadijs in de Brusselse rand

Waer Waters is hét walhalla van de wellness in België, op een boogscheut van Brussel. Maar liefst 12.000 m² aan sauna’s, zwembaden en ligweiden liggen hier verleidelijk op je te wachten. Klaar om je onder te dompelen in een wondere wereld van wellness?

Last updated on november 24th, 2023

Waer Waters: Een waar wellnessparadijs in de Brusselse rand

Waer Waters is een riant wellnesscomplex in het Vlaams-Brabantse Groot-Bijgaarden, op 10 km van Brussel. Deze in 2012 geopende spa is de thuis van talloze sauna’s en zwembaden, gehuld in een moderne architectuur van ruwe natuursteen, houten planken en weelderige beplanting in de tuin. Eén en al rust, straalt dit magische resort uit. In 2019 breidde Waer Waters trouwens nog uit met een kersvers naaktgedeelte van maar liefst 6.000 m² groot, waarmee de totale oppervlakte in één klap verdubbelde tot zomaar even 12.000 m². Daarmee groeide Waer Waters uit tot één van de grootste wellnessdomeinen in België, zonder daarbij in te boeten aan de rustieke sfeer van weleer.

De tuin met zwemvijver in het naaktgedeelte van Waer Waters
De weelderige tuin met zwemvijver in het Re-energize naaktgedeelte (foto: Waer Waters)

Drie verschillende zones: Unite, Zen & Re-energize

Het domein is onderverdeeld in drie verschillende zones. ‘Unite’ vormt het kloppende hart van het kuuroord, waar het ‘wij’ centraal staat. ‘Zen’ verkondigt absolute stilte voor een kalmerende dosis me-time. ‘Re-energize’ tenslotte is tegenwoordig de nieuwe place to be om letterlijk in je blootje gezet te worden. Vooral de uitgestrekte tuin met zwemvijver is hier een ‘waer’ pareltje. Zowel in het naakt- als in het gekleed gedeelte worden er trouwens met regelmaat van de klok opkikkerende opgietsessies georganiseerd, inbegrepen in de prijs.

Is het je eerste bezoek aan Waer Waters en heb je wat schrik om verloren te lopen? Geen zorgen, want de uiterst sympathieke medewerkers geven je bij het betreden van de spa met veel plezier een rondleiding in hun aards paradijs. Maar hoe uitgestrekt Waer Waters ook is, de enige massa die je hier zal aantreffen, vind je enkel terug in het woord ‘massage’.

Een koppel zit in de sauna bij Waer Waters
De Hot Sauna, de heetste sauna bij Waer Waters (foto: Waer Waters)
Opgietsessie in een sauna bij Waer Waters
Opgietsessie (foto: Waer Waters)
Regenton tussen de herfstbladeren in Waer Waters
(foto: Waer Waters)
Binnenzwembad van Waer Waters
Binnenzwembad in het Unite gedeelte (foto: Waer Waters)
Binnenzwembad in het Zen-gedeelte van Waer Waters
Binnenzwembad in het Zen gedeelte (foto: Waer Waters)
Mensen drijven op het water van het zoutbad van Waer Waters
Heerlijk drijven in het zoutbad (foto: Waer Waters)

Culinaire verwennerij

Slenter met je badjas om je lijf gewikkeld zeker ook eens naar de sfeervolle tapasbar O’live voor een hapje en een drankje. Of steek meteen door naar het restaurant O’bergine voor een smakelijk buffet. Alle benodigde ingrediënten voor een verkwikkend wellnessdagje zijn hier aanwezig. Maar ook niet-saunagasten kunnen culinair komen genieten bij Waer Waters, in het charmante à-la-carterestaurant Brasserie Rodenberg. Niet alleen de geest, maar ook de maag mag als eens goed verwend worden, niet?

Overnachten in het Waer Waters hotel

Geen energie meer om nadien nog huiswaarts te keren? Leg je hoofd dan toch gewoon te slapen in hun fonkelnieuwe viersterrenhotel van Waer Waters, pas geopend in 2020. Pik de dag nadien dan de draad weer naadloos op met waar je gisteren gebleven was. Als hotelgast profiteer je namelijk van onbeperkte toegang tot de spa- en fitnessfaciliteiten van Waer Waters op iedere dag van je verblijf.

Niet alleen de sauna’s, maar ook de hotelkamers doen je dankzij hun warm en hedendaags design meteen wegsmelten. Er zijn in totaal vier verschillende kamertypes. Wij verbleven er in een standaardkamer, al is ‘standaard’ eigenlijk een understatement. De warme tinten en fraaie parketvloer bezorgen je er terstond een huiselijk gevoel. Erg handig: De deur van je kamer open je simpelweg met je polsbandje van de wellness. Op die manier hoef je niet met een kamersleutel op zak rond te slenteren. Ook kledij is tijdens je verblijf eigenlijk overbodig. Zowel bij het ontbijt, de lunch als het diner kan je in restaurant O’bergine immers gewoon in badjas aan tafel verschijnen.


Badjas pakken en wegwezen

Tarieven en toegang tot Waer Waters

De tarieven variëren tussen de 39 en 49 Euro per persoon voor toegang tot het volledige wellnesscomplex, inclusief opgietsessies. Op weekdagen betaal je minder dan in de weekends en op vakantiedagen. Ook bij aankomst na 18u zijn de prijzen goedkoper dan overdag. Waer Waters biedt trouwens enkele interessante arrangementen aan, waarbij een lunch, diner en/of overnachting bij inbegrepen zit. Massages kunnen optioneel bijgeboekt worden tegen een supplement, of eveneens als onderdeel van een arrangement.

Reserveren is in principe niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Waer Waters werkt immers met een maximumcapaciteit. Vol is vol.

Tip: Schrijf je in op de nieuwsbrief van Waer Waters en ontvang telkens voor je verjaardag korting op je toegangsticket.

Meer info en reservaties: waerwaters.com

Dresscode

Er is zowel een naakt- als een gekleed gedeelte, beide volledig gescheiden van mekaar. Met je polsbandje heb je toegang tot alle zones (Unite, Zen en Re-energize). Je kan eventueel ter plaatse een badjas en handdoeken huren en teenslippers en/of een zwembroek aankopen. In de tapasbar en het restaurant is het dragen van een badjas verplicht.

Consumpties betalen

Consumpties worden op je persoonlijk polsbandje geregistreerd en worden afgerekend bij vertrek. Verspreid over het domein staan er ook waterfonteintjes ter beschikking van de gasten, om het lichaam voldoende te hydrateren.

Fitness

Er is eveneens een fitnessruimte in het complex aanwezig. Je kan die los van je wellnesservaring benutten of je een all in-ticket mét toegang tot de wellness aanschaffen (55 Euro per persoon per dag).

Hoe Waer Waters bereiken?

Waer Waters ligt in de nabijheid van de autosnelweg E40 Oostende/Calais-Brussel (afrit 20 Ternat) en de Brusselse Ring R0 (afrit 11 Groot-Bijgaarden Dansaertlaan). Er is gratis parking bij het wellnesscomplex.

Met het openbaar vervoer erheen reizen is geen evidentie. Bushalte Groot-Bijgaarden Rodenberg ligt op 300 meter van Waer Waters (delijn.be).

Het station van Dilbeek ligt op één kilometer van Waer Waters (nmbs.be).


Situering op de kaart

3 reacties op “De wondere wellness van Waer Waters

%d bloggers liken dit: