Binnentuin en terras van B&B Het Verblijf in Lennik
België Getest Logeren

B&B Het Verblijf in Lennik: Knus overnachten in het Pajottenland

Review van een nachtje in dit gezellige slaapadresje

Met open armen. Zo werden we verwelkomd in B&B Het Verblijf in Lennik, het charmante slaapadresje van het sympathieke duo Hugo en Inge. Een prachtig gerestaureerde driekantshoeve is het, landelijk gelegen in het Brabantse Lennik, in het kloppende hart van het Pajottenland. Afgaande op de bescheiden naam van de accommodatie, is het niet lang gissen naar hun core business. Maar hier overnachten belooft heus wel meer dan louter een simpel verblijf.

Last updated on november 20th, 2023

B&B Het Verblijf: Een uit de hand gelopen project

Bij B&B Het Verblijf kom je in een huiselijke herberg terecht, het resultaat van een uit de hand gelopen project van het uitbatende echtpaar. “We waren eigenlijk initieel op zoek naar een plaats om yogaworkshops aan te bieden”, aldus Hugo. In een vorig leven nog electronicus, tegenwoordig yogaleraar. “Per toeval viel ons oog op deze twee eeuwen oude hoeve, die toen te koop stond. We beslisten ervoor te gaan, de boerderij grondig te renoveren en er dan meteen ook maar een B&B met acht gastenkamers van te maken”, gniffelt Inge. En de yogaruimte dan? Die kwam er vanzelfsprekend ook.

Het domein

Het boerenerf werd intussen knap omgetoverd tot een fleurige binnentuin met een beeldig terras uit kasseien, gemillimeterde graspartijen en een T-vormige vijver. “In de voormalige mestput komt er ook nog een zitkuil, waar de gasten zich rond een knetterend houtvuur kneuterig tegen elkaar aan zullen kunnen nestelen”, verklapt Inge. “Je zal er allesbehalve in de shit zitten”, grapt ze.

Ook de hoeve zelf, die in een U rondom de binnenplaats krult, werd keurig door familie opgeknapt. Eén van de vleugels doet nu dienst als de privéwoning van het ondernemende koppel. Er is dus de klok rond iemand aanwezig, wanneer er gasten zijn. In de middelste vleugel installeerden ze een knusse bibliotheek in boho-stijl en in de voormalige schuur ernaast kwam er een vergaderzaal annex yogaruimte. De derde vleugel herbergt de gastenkamers. Er tussenin verrees er ook nog een nieuwbouw, met daarin een gezellige zithoek en een keuken met alles erop en eraan. Uitermate gezellig allemaal! En alles ligt er bovendien spik en span bij.

Binnentuin en terras van B&B Het Verblijf in Lennik
Vijver in B&B Het Verblijf in Lennik
Bibliotheek in B&B Het Verblijf in Lennik

Kamers

De acht kamers liggen verspreid over twee verdiepingen. Ze zijn alle sfeervol ingericht in een eenvoudig maar fris design, met boven het bed telkens een uniek kunstwerk. We zijn de enige gasten vannacht en krijgen zomaar even de grootste kamer toegewezen, op het gelijkvloers. De zandkleurige vloer uit natuursteen en het door houten balken gedragen plafond zorgen er voor een rustieke sfeer. Achter een houten schuifdeur, een subtiele knipoog naar het boerderijverleden, schuilt de badkamer met WC, wastafel en inloopdouche. Erg breed is het er niet, maar door de grote lengte voelt de badkamer verre van klein aan. Omdat ze bij ‘Het Verblijf’ sterk inzetten op ecologie, proberen ze zuinig om te springen met warm water. Wat niet wil zeggen dat je automatisch een koude douche zal krijgen. Even een druk op de aanvraagknop, vijf minuten wachten en daar heb je je strelend warm water.

Badkamer in B&B Het Verblijf in Lennik
Zithoekje in B&B Het Verblijf in Lennik
Slaapkamer op de eerste verdieping in B&B Het Verblijf in Lennik

Eten en drinken

Op de kamer vind je een fles water van het huis om ‘s nachts je dorst mee te lessen. Maar heb je zin in iets straffer? Dan kan je in de keuken een biertje of wijntje uit de koelkast gaan jatten. Mijn buit? Een schuimende trappist van La Trappe. Niet echt lokaal, maar kom. De gepaste glazen vind je in de antieke, houten kast naast het aanrecht. Laat de uitbaters gewoon achteraf even weten wat je precies achterover gehesen hebt, zodat dit bij vertrek kan verrekend worden.

Een avondmaal zal je in ‘Het Verblijf’ helaas niet vinden. Tenzij je je eigen potje in de keuken van de B&B kookt. Maar je kan in de buurt ook gewoon op restaurant. Wij gingen eten bij Klavervier, op anderhalve kilometer van de B&B. Misschien wat aan de dure kant, maar het eten is er dan ook wel voortreffelijk. Vooral hun stoverij is om van te smullen.

keuken en zithoek in B&B Het Verblijf in Lennik
keuken in B&B Het Verblijf in Lennik

Ontbijt

Zondagse morgenstond in het Pajottenland. De maagdelijke lentezon strooit zijn gouden ochtendstralen genereus over het erf uit. Over de akkers zweeft nog een dansende nevel en vogels repeteren al volop voor hun volgende fluitconcert. Wanneer we opstaan, is Inge buiten op het terras al druk in de weer met het indekken van de ontbijttafel. En Hugo? Die komt net terug thuis van de bakker, met onder de arm ovenverse broodjes en de krant van de dag.

We nemen plaats aan de grote houten tafel, die nog maar de week voordien ineen getimmerd werd. Op de dis een royaal palet aan beleg, voor elk een glas versgeperst fruitsap, glazen potjes met yoghurt en een gezonde kom fruit, alle van biologische oorsprong. “Omeletje?” vraagt Hugo retorisch. Graag! We worden er werkelijk als een koningspaar op onze wenken bediend. Daar moeten we dan ook met volle teugen van genieten, want in drukkere tijden is het ontbijt normaliter in buffetvorm.

Ontbijttafel in B&B Het Verblijf in Lennik

Activiteiten in de buurt

Ook al bivakeer je bij B&B Het Verblijf in Lennik helemaal te velde, toch kan je de omgeving ook deels zonder de wagen verkennen. Via het netwerk van wandelknooppunten sta je zo te voet in Gaasbeek met zijn indrukwekkende kasteel, een tocht van om en bij tien kilometer heen en terug. In de keuken van de B&B liggen er wandelkaarten te leen.

Tip: Iedere zaterdagnamiddag is er op het charmante dorpsplein van Gaasbeek een wekelijkse boerenmarkt. Een handvol marktkraampjes verkoopt er een scala aan artisanale producten uit de streek. Sommige waren zal je wellicht nog herkennen van op de ontbijttafel bij B&B Het Verblijf.

Zaterdagse boerenmarkt in Gaasbeek
Zaterdagse boerenmarkt in Gaasbeek
  • Niet zo’n fervent wandelaar? Dan kan je vlakbij de B&B ook een Citroën 2PK huren om doorheen het Pajottenland te snorren.
  • Ook een daguitstap naar Brussel, dat amper vijftien kilometer van B&B Het Verblijf ligt, behoort er tot één van de mogelijkheden.
  • Zin om te ontspannen? Dan ben je meer dan welkom in het wellnesscomplex Waer Waters in Groot-Bijgaarden.
Met een Citroën 2PK van Wings on Wheels doorheen het Pajottenland
Met een Citroën 2PK doorheen het Pajottenland

Conclusie

B&B ‘Het Verblijf’ is een karaktervolle uitvalsbasis voor wie het prachtige Pajottenland eens van naderbij onder de loep wil nemen. Je zal hier vast en zeker de plattelandsrust en de hoffelijke ontvangst enorm weten te appreciëren. Perfect om als koppel te verblijven, maar ook met vrienden, familie of collega’s ben je hier aan het juiste adres. Je kan eventueel ook de vergaderruimte afhuren voor meetings of een teambuilding. En waarom niet meteen een yogasessie met Hugo regelen, nu je hier toch bent…?

Vijver in B&B Het Verblijf in Lennik

Koffers pakken en wegwezen

Prijzen en beschikbaarheid

Wij betaalden 95 Euro per nacht voor een kamer met ontbijt. Gezien wij er slechts één nacht verbleven, kwam daar nog een toeslag van 8 Euro bovenop.

Hoe B&B Het Verblijf bereiken

Met de wagen

Gezien de rurale ligging van ‘Het Verblijf’ is een auto aangewezen. Je komt er via afrit 20 (Ternat) op de E40 Brussel-Kust of via afrit 25 (Petit-Enghien) op de E429 Halle-Doornik, en vervolgens over de N285 tot Lennik. Vanuit Oudenaarde, Ninove of Brussel kan je ook voor de N8 opteren. Gratis parking voor de B&B.

Met het openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Sint-Martens-Bodegem (6 km) (nmbs.be).

Bushalte Sint-Martens-Lennik Groenenberg ligt op 1,2 km van ‘Het Verblijf’. Lijn 141 Brussel – Leerbeek passeert er op weekdagen minstens eenmaal per uur, in de weekends en op feestdagen eenmaal om de twee uur. De rit van of naar het station van Brussel-Zuid neemt ongeveer een half uur in beslag (delijn.be).

Een dagje uit naar Brussel? Het metrostation Erasmus bevindt zich op amper zes kilometer van de accommodatie. Je kan de auto hier (betalend) achterlaten. Metrolijn 5 spoort om de zes à tien minuten rechtstreeks naar het centrum van Brussel (mivb.be).


Meer info over B&B Het Verblijf in Lennik

hetverblijf.be


Situering op de kaart

2 reacties op “B&B Het Verblijf in Lennik: Knus overnachten in het Pajottenland

%d bloggers liken dit: