De kunstmatige lagune van Grecotel Amirandes Resort op Kreta
Getest Griekenland Logeren

Grande Classe van Grecotel: Review van 4 luxe resorts in Griekenland

Review van hotels en resorts van Grecotel, waar gasten vorstelijk in de watten gelegd worden

Met meer dan dertig luxe hotels en resorts in hun portefeuille, kaapt Grecotel trots de titel weg van grootste hotelconcern in Griekenland. Je vindt ze overal in het land: van Kreta, over het vasteland tot op de Cycladen. Wat de vestigingen van dit luxemerk zo bijzonder maakt? Hun markante architectuur en interieurs, de oogstrelende stranden en zwembaden, een goddelijke keuken en bovenal hun toegewijd personeel dat er steeds met de glimlach hun gasten vorstelijk in de watten legt. Lees hier alvast onze review van enkele hotels en resorts van Grecotel, die we een tijdje terug onder de loep namen.

Last updated on november 27th, 2023

4 hotels en resorts van Grecotel, waar luxe, lekker eten en topservice centraal staan

En toch zijn de hotels en resorts van Grecotel verre van identiek. Waar je ook incheckt, telkens kom je weer in een vat vol nieuwe verrassingen terecht. Heb ik je nu helemaal nieuwsgierig gemaakt? Grasduin dan zeker eens in onderstaande reviews van Grecotel-hotels en -resorts, waar ik in het recente verleden reeds mocht overnachten! Maar ook een woordje over hun eigen Agreco Farm mag uiteraard niet ontbreken. Griekenland op z’n best!

Grecotel Caramel Boutique, Kreta (Rethymnon)

Grecotel Caramel Boutique Resort is een intiem vijfsterrenresort aan de subtropische noordkust van Kreta, nabij het havenstadje Rethymnon. Bij het binnen fladderen van het hotel valt al meteen het excentriek salon in een eclectische stijl in het oog. Een koppel fluogroene sofa’s en op de salontafel een opvallend beeld van een schildpad en… een dino siert er het interieur. Speciaal, maar ze komen er wel mee weg. Ook elders in het hotel bezit het interieur een opmerkelijke stijl, ietwat besprenkeld met koloniale invloeden.

Amper 69 kamers telt dit kleinschalige resort, alle met balkon of terras. Een deel ervan huist in het hoofdgebouw. Andere genieten dan weer onderdak in bungalows die verspreid liggen over de keurig onderhouden tropische tuin. De ‘basiskamers’ zijn al meteen van het type ‘junior suite’. En er zijn by the way ook nog eens 15 villa’s die rechtstreeks aan het strand grenzen.

Een verblijf bij Grecotel Caramel Boutique Resort is niet compleet zonder een dagje ongegeneerd luieren aan het verbluffende buitenzwembad. Een azuurblauw juweel te midden van het resort is het. Wat deze exotische poel vooral zo hemels mooi maakt? Dat zijn de bladervormige ligbedden aan de rand van het zwembad, deels verzonken onder de waterspiegel. Leuk om na enkele rondjes zwemmen even uitgeteld in neer te strijken.

Wij verbleven er in halfpension (‘Dine Club’). In Caramel The Restaurant zijn ontbijt en avondmaal dan inbegrepen in de prijs (exclusief drank bij het diner). Wens je in het Gourmet à-la-carterestaurant of in de taverna van ‘Agreco Farm’ te dineren? Dan geniet je daar een korting op de afrekening.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn die van Chania (CHQ) en Heraklion (HER). Ze liggen elk ongeveer even ver van het resort verwijderd (75 km). Reken met de auto op iets meer dan een uur. Vind hier de beste vluchten.

Lees hier ons reisverhaal over Kreta en ontdek tal van tips en bezienswaardigheden in de buurt

Lobby van Grecotel Caramel Boutique Resort op Kreta
Open Plan Bungalow Suite in Grecotel Caramel Boutique Resort op Kreta, met kunstbeeldje op de voorgrond
Buitenzwembad van Grecotel Caramel Boutique Resort op Kreta
Diner naast het zwembad in het Gourmet Restaurant van Grecotel Caramel Boutique Resort op Kreta

Grecotel Amirandes, Kreta (Heraklion)

Grecotel Amirandes Exclusive Resort is een fenomenaal vijfsterrenresort, nabij Heraklion en de historische site van Knossos. Het interieur van heeft veel weg van een roemrijk paleis, maar dan één in een modern jasje. In 2017 nog maar onderging het hotel een grondige verjongingskuur, met behoud van z’n authentieke charme. Met zijn ontwerp poogde de architect een hedendaagse versie van het paleis van Knossos neer te poten, een belangrijk bouwwerk ten tijde van de Minoïsche beschaving. Erg geslaagd! Enkel de brandende fakkels in de gang mankeren nog net.

In totaal telt Grecotel Amirandes 212 kamers, verstrooid over verscheidene vleugels in het resort. Wij kregen zomaar even een upgrade naar een ‘Amirandes Creta Villa’. Deze duplexvilla heeft een terras zo groot als onze woonkamer thuis, een eigen infinity pool en vanuit ieder hoekje een frontaal zicht op zee. Toch geen privézwembad bij je kamer kunnen scoren? Geen probleem, want er is op het domein een joekel van een zoutwaterzwembad met Olympische afmetingen én uiteraard ook een mooi zandstrand.

Restaurants bij de vleet in het Amirandes Resort. En waar je ook zit, je vangt steeds wel ergens een glimp van de zee op. Onze favoriet in het resort? Dat moet restaurant Lago di Candia zijn. Hun terras belooft één van de meest bijzondere dinerlocaties in het resort te zijn: op een drijvend dek midden in de kunstmatige lagune van het resort. Prachtig! En eens we de gerookte Uruguayaanse rib eye vanop de grill achter de kiezen sloegen, was het echt alle hens aan dek voor onze smaakpapillen. Leuk weetje: Er is in het resort ook een restaurant met enkele authentieke werken van Picasso.

De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Heraklion (HER), op slechts 17 km van het resort. Reken met de auto op een kwartier rijden. Vind hier de beste vluchten naar Heraklion.

Lees hier ons reisverhaal over Kreta en ontdek tal van tips en bezienswaardigheden in de buurt

Voorkant van Grecotel Amirandes Resort op Kreta
Amirandes Creta Villa in het Grecotel Amirandes Resort op Kreta
Tas van Grecotel op het strand van Grecotel Amirandes Resort op Kreta
Restaurant Petrino met zicht op zee in het Grecotel Amirandes Resort op Kreta
Restaurant Lago di Candia in Grecotel Amirandes Resort, bij valavond
De kunstmatige lagune van Grecotel Amirandes Resort op Kreta
Dineren bij restaurant Lago di Candia in het Grecotel Amirandes Resort op Kreta

Cape Sounio Grecotel Boutique Resort, Atheense Rivièra

Grecotel Cape Sounio brengt met zijn unieke ligging, op de flanken van een glooiende heuvel, een romantische ode aan de rots van Cape Sounio en zijn mythische Tempel van Posseidon. Haast vanuit iedere hoek in het resort zie je dit postkaartplaatje liggen.

Het hoteldomein zelf is één oase van groen. Het bezorgt je er instant een ontspannen gevoel van vakantie. De luxueuze bungalows en villa’s liggen per twee of drie verstrooid over het resort. Sommige vergen wel een korte klim erheen. Niet altijd even prettig onder een loden zon. Al staan er gelukkig wel elektrische golfkarretjes met chauffeur ter beschikking van de gasten.

Het prachtige hoofdgebouw van het resort heeft met zijn antiek aandoende zuilengaanderijen een beetje de allures van een Griekse tempel. Op de bovenverdieping kan je hier aan tafel bij twee toprestaurants. Enerzijds heb je het buffetrestaurant met live cooking stations. Anderzijds is er het gastronomische gourmetrestaurant, waar men Grieks-Franse gerechten serveert, ontsproten uit de culinaire koker van chef Sakis Tzannetos.

In de tuin van Grecotel Cape Sounio ligt het prachtige buitenzwembad met zoutwater. Nog meer zoutwater vind je aan het private strand van het resort, dat je zorgeloos bereikt via een tunnel onder de kustweg. Misschien niet het meest paradijselijke zandstrand dat je ooit al gezien zal hebben, maar het is ongetwijfeld één van de weinige die uitkijkt op een oudheidkundige tempel.

Grecotel Cape Sounio ligt op 45 km van de internationale luchthaven van Athene (45 min. rijden) en op 64 km van het centrum van Athene (1,5 uur rijden). Vind hier de beste vluchten naar Athene.

Lees hier het reisverhaal over de Atheense Rivièra

Zoutwaterzwembad van Grecotal Cape Sounio
Zoutwaterzwembad van Grecotal Cape Sounio
Deluxe bungalow (met privézwembad) in het Grecotel Cape Sounio Resort

Grecotel Pallas Athena, Athene

Grecotel Pallas Athena is zowel een wondermooi boutique stadshotel als een merkwaardige kunstgalerij tegelijkertijd, in hartje Athene. Overal in het hotel zijn er moderne meesterwerken te vinden: van de lobby, over de wandelgangen en de 63 individueel ingerichte kamers, tot in de bar en het restaurant. Van tijd tot tijd worden hier zelfs heuse tentoonstellingen georganiseerd.

De naam van het hotel vormt dan ook een mooie knipoog naar haar creatieve inkleding. ‘Pallas Athena’ was in de Griekse mythologie namelijk niet alleen de beschermgodin van de Griekse hoofdstad, die ze ook haar naam gaf, maar tevens die van de handwerklieden én de kunstenaars. De vele kunstwerken in het hotel zijn hier dus zeker en vast in goede handen.

Grecotel Pallas Athena ligt op 42 km van de internationale luchthaven van Athene. Je bereikt het hotel het best met de metro of de luchthavenbus (klik hier voor meer info). Vind hier de beste vluchten naar Athene.

Lees hier het reisverhaal over Athene

Lobby van Grecotel Pallas Athena
Premium Graffiti kamer met Spider Man in Grecotel Pallas Athena hotel
Bar en restaurant van Grecotel Pallas Athena

Agreco Farm

Wist je trouwens dat Grecotel op Kreta ook een eigen boerderij bezit? Bij ‘Agreco Farm’ in Adele, vlakbij de stad Rethymnon, produceert men onder andere zeep, wijn en olijfolie voor de hotels en resorts van de Griekse keten. Dagelijks worden er gidsbeurten gegeven. Achteraf kan je dan aan tafel schuiven voor een verrukkelijk Kretenzisch feestmaal in hun eigen taverna. Dit adembenemende erf ligt slechts enkele kilometers landinwaarts van het Grecotel Caramel Boutique Resort.

Meer info: agreco.gr

Terras in de Agreco Farm op Kreta met panoramisch uitzicht
Agreco Farm – Taverna

Overzichtskaart


2 reacties op “Grande Classe van Grecotel: Review van 4 luxe resorts in Griekenland

%d