Dichtbij Wellness

Waarachtig Waer Waters

Een waar wellnessparadijs in de Brusselse rand

België / Pajottenland / Groot-Bijgaarden

Last updated on januari 8th, 2022

Afbeeldingen: Waer Waters


Welkom in één van de grootste wellnesswalhalla’s van België, kantje boordje Brussel in het Vlaams-Brabantse Groot-Bijgaarden. Dit in 2012 geopende complex is de thuis van talloze sauna’s en zwembaden, gehuld in een moderne architectuur van ruwe natuursteen, houten planken en weelderige beplanting in de tuin. Eén en al rust, straalt dit magische resort uit. In 2019 breidde Waer Waters trouwens nog uit met een kersvers naaktgedeelte van maar liefst 6.000 m² groot. Sindsdien is het riante spadomein onderverdeeld in drie verschillende zones, samen goed voor 12.000 m² aan pure ontspanning: ‘Unite’ vormt het kloppende hart van het kuuroord waar het ‘wij’ centraal staat, ‘Zen’ verkondigt absolute stilte voor een kalmerende dosis me-time en ‘Re-energize’ is tegenwoordig de nieuwe place to be om letterlijk in je blootje gezet te worden. Is het je eerste bezoek aan Waer Waters en heb je wat schrik om verloren te lopen? Geen zorgen, want de uiterst sympathieke medewerkers geven je bij het betreden van de spa met veel plezier een rondleiding in hun aards paradijs. Maar hoe uitgestrekt Waer Waters ook is, de enige massa die je hier zal aantreffen vind je enkel terug in het woord ‘massage’. Slenter met je badjas om je lijf gewikkeld zeker ook eens naar de sfeervolle tapasbar O’live voor een hapje en een drankje, of steek meteen door naar het restaurant O’bergine voor een smakelijk buffet. Alle benodigde ingrediënten voor een verkwikkend wellnessdagje zijn aanwezig bij Waer Waters. Geen energie meer om nadien nog huiswaarts te keren? Leg je hoofd dan toch gewoon te slapen in hun fonkelnieuw viersterrenhotel en pik de dag nadien weer naadloos in met waar je gisteren gebleven was. Je zal je weer helemaal als herboren voelen.


Badjas pakken en wegwezen!

Toegang tot de spa

De tarieven variëren tussen de 34 en 44 Euro per persoon voor toegang tot het volledige wellnesscomplex, inclusief de optionele activiteiten (opgietsessies, scrubsessies, mindfulness, …). Op weekdagen betaal je minder dan in de weekends en op vakantiedagen. Ook bij aankomst na 18u zijn de prijzen goedkoper dan overdag. Waer Waters biedt trouwens enkele interessante arrangementen aan, waarbij soms een lunch, diner en/of overnachting bij inbegrepen zit. Massages kunnen optioneel bijgeboekt worden tegen een supplement, of eveneens als onderdeel van een arrangement. Tip: Schrijf je in op de nieuwsbrief van Waer Waters en ontvang telkens voor je verjaardag een gratis toegangsticket, geldig tot één maand na je verjaardag.

Meer info en reservaties: waerwaters.com


In de spa

Er is zowel een naakt- als een gekleed gedeelte bij Waer Waters, beide volledig gescheiden van mekaar. Met je polsbandje heb je toegang tot alle zones (Unite, Zen en Re-energize). Je kan eventueel ter plaatse een badjas en handdoeken huren en teenslippers en/of een zwembroek aankopen. In de tapasbar en het restaurant is het dragen van een badjas verplicht.

Consumpties worden op je persoonlijk polsbandje geregistreerd en worden afgerekend bij vertrek. Verspreid over het domein staan er ook waterfonteintjes ter beschikking van de gasten om het lichaam voldoende te hydrateren.

Er is eveneens een fitnessruimte in het complex aanwezig. Je kan die los van je wellnesservaring benutten of je een all in-ticket mét toegang tot de wellness aanschaffen (51 Euro per persoon per dag).


Erheen

Waer Waters ligt in de nabijheid van de autosnelweg E40 Oostende/Calais-Brussel (afrit 20 Ternat) en de Brusselse Ring R0 (afrit 11 Groot-Bijgaarden Dansaertlaan). Er is gratis parking bij het wellnesscomplex.

Met het openbaar vervoer naar Waer Waters reizen is geen evidentie. Bushalte Groot-Bijgaarden Rodenberg ligt op 300 meter van Waer Waters (delijn.be).

Het station van Dilbeek ligt op één kilometer van Waer Waters (nmbs.be).


Logeren

Sedert 2020 beschikt Waer Waters over een splinternieuw viersterrenhotel met 63 hippe kamers. De toegang tot zowel de wellness als de fitness zit in de prijs inbegrepen, en dit op iedere dag van je verblijf. Vanaf 112 Euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt.


Ontspan mee à volonté

3 reacties op “Waarachtig Waer Waters

  1. Pingback: Waer Waters Hotel – Op Congé met Xavier

  2. Pingback: Vooruit met de geit! - Op Congé met Xavier

  3. Pingback: Wear Waters | www.waerwaters.com - Mail Inloggen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: