Wel en wee

Elk zijn goeiendag!

Ik ben Xavier Samyn, geboren in het West-Vlaamse Brugge en getogen in het naburige dorpje Loppem. Al jaren behoort reizen tot één van mijn grote passies, ook al duurde het tot mijn zestiende eer ik voor de eerste maal een vliegtuig instapte en het zo eindelijk eens verder schopte dan onze buurlanden. Fuerteventura moet dat toen geweest zijn. En sindsdien is er geen einde meer aan gekomen. Integendeel! Doorheen de jaren vulde de reisrugzak zich als een metrostel in volle spits. Machtige landschappen, memorabele momenten en onvergetelijke ontmoetingen werden telkens opnieuw naar het mooiste van mijn herinneringen vereeuwigd.

Mijn professionele carrière startte ik in film en televisie. Zo had ik onder meer de eer en het genoegen om mee te werken aan kaskrakers zoals Eigen Kweek, Hotel Römantiek en De Dag. In 2018 veranderde ik dan het geweer van schouder. Ik ging aan de slag bij de Brugse touroperator Transeurope en evolueerde er al snel van reservatiemedewerker tot gepassioneerd vertegenwoordiger van het familiebedrijf. Mijn job dreef mij op die manier al regelmatig naar het buitenland voor prospecties en begeleiding van studiereizen, zodat ik van mijn hobby deels mijn job kon maken. Daarnaast gidste ik ook reeds groepsreizen voor Kriskras, een vzw gespecialiseerd in duurzame groepsreizen.

Intussen ontpopte zich ook nog een andere passie bij mij: De passie voor het schrijven. Onvergetelijke avonturen op papier zetten, in een poging om wat met de Nederlandse taal te goochelen. Het geeft keer op keer het gevoel van een kleurrijk landschap minutieus op canvas schilderen. Maar dan met de pen in plaats van het penseel. Sinds begin 2020 vlieg ik er ook regelmatig op uit als reisreporter en mocht zo mijn indrukken ook reeds meermaals op papier neerpennen.

Spijtig genoeg heeft de coronacrisis in 2020 de reisknop even op pauze gezet. Maar dit creëerde net de opportuniteit om thuis even weg te mijmeren naar al die mooie reizen en heuglijke uitstapjes die ik in het verleden al mocht beleven. Omdat ik het zelf zonde zou vinden om mijn ruime bagage met niemand anders te kunnen delen, vatte ik de koe bij de horens en lanceerde aan het einde van 2020 deze reisblog boordevol inspirerende tips en trips in binnen- en buitenland. “Op Congé met Xavier” was geboren.

Snuister gerust eens rond doorheen deze met liefde ontwikkelde blog, en reis, wandel en fiets met me mee alsof je er zelf bij was. En wie weet slaag ik er wel in om ook jou met prikkelende ideeën te infecteren voor je volgende trip. Want tegen reiskriebels is er nu eenmaal geen enkel vaccin bestand.

Zin om verder te babbelen?

En ja hoor, ik ben ook sociaal:

0 reacties op “Wel en wee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s