Het wel en wee van Xavier

Elk zijn goeiendag!

Ik ben Xavier Samyn, geboren in het West-Vlaamse Brugge en getogen in het naburige dorpje Loppem. Al jaren behoort reizen tot één van mijn grote passies, ook al duurde het tot mijn zestiende eer ik voor de eerste maal een vliegtuig instapte en het eindelijk eens verder schopte dan de buurlanden. Fuerteventura moet dat toen geweest zijn. En sindsdien is er geen einde meer aan gekomen. Integendeel! Doorheen de jaren vulde de reisrugzak zich als een metrostel in volle ochtendspits. Machtige landschappen, memorabele momenten en onvergetelijke ontmoetingen werden telkens naar het mooiste van mijn herinneringen weggeschreven.

Mijn professionele carrière startte ik in film en televisie. Zo had ik onder meer de eer en het genoegen om mee te werken aan kaskrakers zoals Eigen Kweek, Hotel Römantiek en De Dag. In 2018 veranderde ik dan het geweer van schouder en trok ik de wereld van het toerisme in. Ik ging aan de slag bij de Brugse touroperator Transeurope en evolueerde er al snel van reservatiemedewerker tot gepassioneerd vertegenwoordiger van het familiebedrijf. Mijn job dreef mij op die manier al regelmatig naar het buitenland voor prospecties en begeleiding van studiereizen, zodat ik van mijn hobby deels mijn job kon maken. In september 2021 waagde ik dan de sprong naar het Brugse reisagentschap “The Sixth Sense”, waar ik als Travel Designer de mooiste reizen voor heel wat klanten mag samenstellen.

Intussen ontpopte zich ook nog een andere passie bij mij: De passie voor het schrijven. Onvergetelijke avonturen op papier zetten, in een poging om wat met de Nederlandse taal te goochelen, dat was wat ik wilde doen. Het schrijven bezorgt mij keer op keer het gevoel van een kleurrijk landschap minutieus op canvas te schilderen, maar dan met pen in plaats van penseel.

Spijtig genoeg zette de coronacrisis in 2020 de reisknop even op pauze. “Never waste a good crisis”, zegt men, dus profiteerde ik dan maar van de talrijke lockdowns om thuis even weg te mijmeren naar al die mooie reizen en heuglijke uitstapjes uit het nabije verleden. Omdat ik het zelf zonde zou vinden om mijn reisbagage met niemand anders te kunnen delen, vatte ik de koe bij de horens en lanceerde in april 2021 deze reisblog boordevol inspirerende tips en trips voor binnen- en buitenland. “Op Congé met Xavier” was geboren.

Snuister gerust eens rond doorheen deze met liefde gebrouwen reisblog, en reis, wandel en fiets met me mee naar believen, precies alsof je er zelf bij was. En wie weet slaag ik er in om ook jou met prikkelende ideeën te infecteren voor je volgende trip. Want tegen reiskriebels is er nu eenmaal geen enkel vaccin bestand.


Zin om verder te babbelen?

En ja hoor, ik ben ook sociaal:

0 reacties op “Het wel en wee van Xavier

Geef een reactie