Logeren

Berghotel Hochfügen

Charmant familiehotel pal aan de pistes van Hochfügen, in het Oostenrijkse Zillertal

Oostenrijk / Tirol / Zillertal / Hochfügen


Berghotel Hochfügen, in het Oostenrijkse Zillertal, is een absolute aanrader voor wie graag in een charmant familiehotel pal aan de skipistes verblijft. Het attente personeel verwelkomt je er bij check in alvast met een brede glimlach en… met een shotje schnapps! Van een warm welkom gesproken, zo met een heerlijk gloeiende maag.

Het hotel bevindt zich in het hart van het skidomein Hochfügen

Het hotel is erg gezellig ingericht in een klassieke, typisch Oostenrijkse stijl. Berghotel Hochfügen was trouwens bij z’n bouw in 1962 het allereerste hotel in Hochfügen. De kamers kregen intussen wel al een geslaagde opfrissingsbeurt, waarbij het interieur vooral witte, groene en vele houten accenten aangemeten kreeg, aangevuld met een grote landschapsfoto in zwart-wit aan de wand achter het bed.

Ver hoef je met je skilatten of je snowboard niet te sleuren hier. De stoeltjeslift Holzalm ligt recht tegenover de hoofdingang van het hotel, via een brug over de Finsingbach sta je zo op de oefenpistes van Hochfügen, terwijl je op 600m van het hotel de ‘8-er Jet Hochfügen’ en ‘Zillertal Shuttle’ vindt, twee gondelbanen die je in één ruk de bergen van respectievelijk Hochfügen en Hochzillertal in tillen.

Berghotel Hochfügen (links) en Gogola Après Ski Alm (rechts)
Tweepersoonskamer ‘Holzalm’

Na de inspanning is het tijd voor de ontspanning. Ga naast het hotel eerst een Jägermeister of een frisse pint pakken bij Gogola Après Ski Alm, om erna dan in het hotel meteen al je skikleren af te rijgen en je vervolgens ongegeneerd neer te zijgen in één van de drie sauna’s van het hotel. Berghotel Hochfügen beschikt eveneens over een fraai binnenzwembad: het panoramahallenbad. Alleen is het wat jammer dat die niet rechtstreeks met de saunazone verbonden is en je het hotelgebouw eerst nog helemaal dient te doorkruisen om het zwembad te bereiken.

Van al dat skiën en zweten zal je ongetwijfeld wel honger gekregen hebben. Wanneer je een kamer bij Berghotel Hochfügen boekt, dan is dat standaard in half pension. Je hoeft dus niet nog eens op zoek te gaan naar een restaurant in de buurt, want die zijn er in dit afgelegen skidorp gewoonweg niet. En over het menu hoef je ook niet lang te piekeren, want iedere avond creëert de keukenploeg er een kersvers viergangendiner voor je. Laat na het eten je maag nog even tot rust komen met een drankje in de knusse lounge & bar of spaar je laatste greintje energie voor een potje bowling op één van de twee kegelbanen in het hotel.

Gogola Après Ski Alm
Sauna
Bar-lounge Finsing

“Het attente personeel verwelkomt je er bij check in alvast met een brede glimlach en… met een shotje schnapps!”

Panoramahallenbad

Koffers pakken en wegwezen!

De prijzen van Berghotel Hochfügen vallen best wel goed mee, gezien de ligging vlak aan de pistes. Tijdens het hoogseizoen (feestperiodes niet meegerekend) tel je voor een tweepersoonskamer ‘Holzalm’ € 133 per persoon per nacht neer, inclusief het half pension. Aan het begin en het einde van het winterseizoen liggen de prijzen wat lager (vanaf € 112 per persoon). Blijf je er minstens een week, dan geniet je nog eens van 10% korting (prijzen zoals gekend tijdens het winterseizoen 2021-2022).

  Berghotel Hochfügen ligt op 1500m hoogte, aan het uiteinde van een zijdal van het Zillertal. De 14 km lange Hochfügenerstrasse vormt de enige toegangsweg en kan tijdens de winter een ware uitdaging vormen bij sneeuw. Zorg dus zeker voor sneeuwkettingen in je wagen! Er is gratis parking voor het hotel.

Er ligt een bushalte vlakbij het hotel, met tijdens het winterseizoen doorgaans om het half uur een gratis skibus naar het centrum en het treinstation van Fügen, beneden in het Zillertal. De bus bedient eveneens het dalstation van de Geolsbahn en de Spieljochbahn, de twee toegangspoorten tot het naburige skigebied Spieljoch. Tussen Hochfügen en de Geolsbahn rijdt bovendien ieder half uur een aanvullende shuttlebus.

Het treinstation van Fügen-Hart im Zillertal ligt op 14 km van het hotel. Er rijdt een gratis skibus tussen het station en het hotel.

berghotel-hochfuegen.at


Afbeeldingen: Berghotel Hochfügen


Meer in het Zillertal

1 reactie op “Berghotel Hochfügen

  1. Pingback: Naar hartenlust skiën in het zinderende Zillertal – Op Congé met Xavier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: