Logeren

The Margi

Piekfijn vijfsterrenhotel, rustig gelegen in de exclusieve badplaats Vouliagmeni (Atheense Rivièra, Griekenland)

Griekenland / Atheense Rivièra / Vouliagmeni


Op z’n plat West-Vlaams uitsproken klinkt haar naam misschien wat platvloers, maar dat is The Margi allerminst. Integendeel! We hebben hier juist te maken met een piekfijn vijfsterrenhotel, rustig gelegen in de exclusieve badplaats Vouliagmeni. Perfect om de ontspannen schoonheid van de Atheense Rivièra te combineren met de oudheidkundige parels van hoofdstad Athene, dat van hieruit slechts een half uurtje rijden is. Het hotel en haar 89 kamers zijn erg knus ingericht met warme, bruine tinten en houten elementen. Het beeldige buitenzwembad is om van weg te smelten, met ligbedden die wel boven het wateroppervlak lijken te zweven. Al kan je dat wegsmelten hier soms ook letterlijk nemen. De schaduw aan het zwembad is er namelijk nogal schaars. Ben je niet zo’n zonnefanaat, dan kan je ook heerlijk relaxen in de verduisterde paleizen van Margi Spa. Op een steenworp van het hotel tref je verder ook nog het fraaie zandstrand en het Meer van Vouliagmeni aan.


Je kan je verblijf bij The Margi boeken via Go Chic, het luxemerk van touroperator Transeurope. Vanaf 80 Euro p.p. per nacht (inclusief ontbijt). Info en boekingen: gochic.be of transeurope.com.

The Margi ligt op 22 km (30 min.) van de luchthaven van Athene. Gratis parkeren in de straten rond het hotel.

Bushalte Laimos (ΛΑΙΜΟΣ) ligt op 700 meter van het hotel. De regionale bussen van KTEL Attikis, die het centrum van Athene (Pedion Areos) met Kaap Sounion verbinden, bedienen deze halte eenmaal per uur (ktelattikis.gr/en).

+ Vanaf bushalte Laimos (ΛΑΙΜΟΣ) geniet je van nog meer frequente verbindingen naar het centrum van Athene. Buslijnen 122 en 122Θ rijden met regelmaat van de klok naar het metrostation Ellēniko (Ελληνικό), waar je kan overstappen op metrolijn 2. Reken op minstens één uur tot aan Syntagma (oasa.gr/en).

De oranje ‘Riviera Line‘ van City Sightseeing Athens heeft een halte aan Oceanis Beach / Astir Palace, vlakbij het hotel. Een rit met deze open dubbeldeksbussen is een leuke manier om naar het centrum van Athene te reizen (Halte Melina Merkouri / Plaka, tegenover de Tempel van Zeus), via de kilometerslange kustboulevard die de Golf van Egina aftast (citysightseeing.gr).


themargi.gr


Meer in en rond Athene

0 reacties op “The Margi

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: