Logeren

Suk18 Hostel

Hippe hostel in het district Sukhumvit, Bangkok (Thailand)

Thailand / Bangkok (Sukhumvit)

Last updated on januari 25th, 2022


Deze gloednieuwe hostel is vernoemd naar de straat waar ze ligt: Sukhumvit Soi 18, wat slaat op de 18e zijstraat van de belangrijke Sukhumvit Road. De even zijstraten liggen ten zuiden ervan, de oneven ten noorden. En daarmee is ook meteen de ligging van Suk18 Hostel onthuld: Centraal in het moderne district Sukhumvit, gekend voor haar bruisende uitgaansleven en exuberante winkelcentra. En ook wel een beetje voor de beruchte rosse buurten van Soi Cowboy en Nana Plaza, met hun schreeuwerige neonverlichting in voornamelijk roze tinten.

De receptie van de hostel bevindt zich op de eerste verdieping. Halverwege de trap kom je eerst een groot schoenenwandrek tegen. Want ook hier doe je, net zoals overal in Thailand, je schoenen uit bij het binnenkomen. Er zijn zowel gedeelde kamers met vier tot zes slaapplaatsen, als private slaapkamers. Op de hygiëne van de gedeelde badkamers op iedere verdieping valt helemaal niets aan te merken. ’s Ochtends staat je op het ruime, houten dakterras een lekker doch beperkt ontbijtbuffet te wachten. Terwijl je er een besmeerde toast of een lekker potje cornflakes naar binnen speelt, zie je de metro’s van de Skytrain voorbijrazen in een decor van wolkenkrabbers. Voor de koffieverslaafden onder ons kan het misschien een licht minpuntje zijn dat die uit koffiepoeder met warm water bestaat. Maar geen nood! Meteen naast de deur zal de barista van Artis Coffee je met veel enthousiasme een heerlijke cappuccino tevoorschijn toveren. Bij de buren van de buurtwinkelketen 7-Eleven kan je dan weer de klok rond terecht voor drank en snacks.


Ik betaalde 540 THB (≈ € 15) per nacht, voor een slaapplaats in een gedeelde kamer met twee stapelbedden, inclusief ontbijt.

De stations van de Skytrain (Asok) en de metro (Sukhumvit) liggen net om de hoek, zodat je in een mum van tijd overal in Bangkok staat.


Suk18hostel.com


Meer in Bangkok

0 reacties op “Suk18 Hostel

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: