Logeren

Sherloft Home & Hostel

Huiselijke hostel in Chiang Mai (Noord-Thailand)

Noord-Thailand / Chiang Mai

Last updated on januari 25th, 2022


In Sherloft Home & Hostel is het precies zoals thuiskomen. Geen oubollige jeugdherberg, maar wél een frisse B&B in een knus kader. Sherloft Home & Hostel bevindt zich binnen de vierhoek van Chiang Mai en ligt dus dicht bij alle bezienswaardigheden in de stad. Zo sta je in amper tien minuten wandelen bij zowel de Wat Phra Singh als bij de Wat Chedi Luang. Zin in een portie khao kha moo van de ‘Cowboy Lady’? Dan is het maar 20 minuutjes stappen tot de Chang Phuak Poort. Of spring op één van de fietsen die de hostel gratis ter beschikking stelt.

Ondanks de centrale ligging in het bruisende Chiang Mai, in een zijstraat van de drukke Ratchamanka Road, ligt Sherloft Home & Hostel zelf ontspannen rustig te midden een woonwijk. Je wandelt de hostel binnen doorheen de keurig onderhouden tuin, met een klaterend vijvertje en een bonte verzameling aan planten die aan een serreachtige constructie ophangen. Het doet zelfs deugd om er ’s avonds voor het slapen gaan, of zelfs overdag, even ongegeneerd weg te mijmeren, met zicht op de schattige tempel van Wat Phra Chao naast de deur. Mocht het regenen, dan kun je nog steeds de huiselijke woonkamer invluchten. De hostel telt slechts één verdieping, dus grote druktes hoef je hier niet te verwachten. Het contact met de vriendelijke staff voelt dan ook erg familiaal aan.

Het moderne interieur met industriële accenten straalt één en al gezelligheid uit. Je kan er zowel een hotelkamer met dubbel bed boeken, of zoals ik een gedeelde slaapkamer met stapelbedden, in beide gevallen met eigen badkamer. ’s Ochtends wordt een gezond ontbijtbuffet geserveerd dat in de prijs inbegrepen is. Je kunt er ook zelf een potje van maken in de uitstekend geëquipeerde keuken, die ter beschikking van de gasten staat. Of doe zoals ik, en fiets naar één van de vele nights markets die Chiang Mai rijk is, voor een lekkere portie street food.


Ik betaalde 380 THB (≈ € 10,40) per nacht, voor een slaapplaats in een gedeelde kamer met drie stapelbedden, inclusief ontbijt.

+ Vanaf de luchthaven is het bij normaal verkeer een kwartiertje rijden per taxi. In de spits kan die tijd wel wat oplopen.

Het treinstation van Chiang Mai ligt op 4 km van de B&B.

Gratis fietsen met cijferslot ter beschikking in de B&B. Handig om het centrum van Chiang Mai mee te verkennen.


Sherloft.com


Meer in Noord-Thailand

1 reactie op “Sherloft Home & Hostel

  1. Pingback: Het betoverende noorden van Thailand – Op Congé met Xavier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: