Logeren

Rest Sea Resort Koh Kood

Exotisch resort op het Thaise eiland Ko Kut

Thailand / Ko Kut / Ao Phrao

Last updated on januari 25th, 2022


Dit paradijsresort ligt wat afgelegen aan het meest zuidelijke uiteinde van de weg die het eiland Ko Kut doorkruist. De transfer van en naar de aanlegsteiger van Ao Salat neemt al snel een uur in beslag, gezien die onderweg aan meerdere hotels stopt voor het afzetten of ophalen van passagiers. Maar dat laat de pret zeker niet bederven. Eenmaal aangekomen bij Rest Sea Resort werd ik er met de egards van een echte koning ontvangen. De vijftiental kamers in dit kleinschalige resort bevinden zich per twee of apart in villa’s, aan weerszijden van een pad dat van de receptie naar het strand, het zwembad en het hotelrestaurant voert. De villa’s beschikken allen over een eigen terras met schommelbed en een afgesloten tuintje (niet afgesloten bij de Twin Villa). De Deluxe Pool Villa heeft als toemaatje ook nog een klein privézwembad. Ik reserveerde een Deluxe Villa zonder het plonsbad. De erg ruime kamer is gedecoreerd met houtwerk, witte kleuren en lichtblauwe accenten. Er staat een gigantisch tweepersoonsbed tegen een muur van bamboe en er is een gratis minibar met enkele non-alcoholische dranken en lichte versnaperingen. Kraaknette badkamer met douche in openlucht.

Het zwembad van Rest Sea Resort mag dan misschien wel niet het grootste zijn dat ik ooit al gezien heb, maar het is zeker en vast wel de meest adembenemende. Het overloopzwembad wordt langs drie zijden door het tropische zandstrand van Ao Phrao omzoomd en wordt ’s avonds kleurrijk verlicht. Zowel op het terras aan het zwembad als op het zand staan geriefelijke lig- en hemelbedden je al verleidelijk op te wachten. Of vlei je neer in één van de hangmatten op het strand, die bij vloed in het appelblauwzeegroene zeewater komen te hangen. Op het strand liggen een paar kajaks gratis ter beschikking van de hotelgasten om het water op te roeien. “Let the sea set you free” is dan ook hun slogan. Soms ligt er op het strand wel eens een hond van één van de dorpsbewoners, maar die doen geen vlieg kwaad. In de late namiddag organiseert men in het resort een happy hour en krijg je twee cocktails voor de prijs van één. Het is dus meer dan de moeite waard om eens een dagje gewoon luilekker in het hotel te blijven. Naast het zwembad beschikt het hotel ook nog over een klein restaurant, met ’s ochtends een gezond ontbijtbuffet en voor het diner zowel een Thaise als internationale kaart. Spijtig genoeg is er voor ’s avonds geen bar voorzien in het hotel. Je kan wel iets te drinken halen in het buurtwinkeltje in het dorpje net naast het hotel en op je privéterras consumeren.


Ik betaalde 3153 THB (≈ € 86) per nacht in een Deluxe Villa, inclusief ontbijt.

De overtocht naar Ko Kut neemt ongeveer een uur in beslag. Bij aankomst op het eiland worden de passagiers over songthaews verdeeld en één voor één aan hun hotel gedropt. Reken voor Rest Sea Resort al gauw op een rit van een uur. Je krijgt dan ook al meteen een uur mee wanneer men je terug komt ophalen bij vertrek.

Scooters kunnen gehuurd worden bij het buurtwinkeltje in het dorp Ao Phrao, naast het Rest Sea Resort.


Restseakohkood.com).


Meer op Ko Kut

1 reactie op “Rest Sea Resort Koh Kood

  1. Pingback: Exotisch Ko Kut – Op Congé met Xavier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: