Logeren Resort

Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Luxueus vijfsterrenresort aan de Dode Zee (Jordanië)

Jordanië / Dode Zee


Mövenpick Resort & Spa Dead Sea heeft alles in huis wat een vijfsterrenresort te bieden heeft, en dit voor een best wel schappelijke prijs. Al verbleven wij er wel in de winter, tevens het laagseizoen in Jordanië. Keerzijde van de medaille: Je moet er rekening mee houden dat niet alle restaurants op het domein dan open zijn en ook niet alle buitenzwembaden verwarmd zijn. Maar dit doet zeker de pret niet bederven. Het is eerder een uitgelezen kans om eens in een luxueus resort te logeren tegen een betaalbare prijs. Na check in kregen wij als ware koningen een lift per golfkar tot aan onze ruime familiekamer, bestaande uit twee connecterende slaapkamers met dubbel bed. De kamers zijn gehuisvest in charmante, zandstenen gebouwen van maximum een verdieping hoog, gebouwd in Arabische stijl. Ze liggen verspreid over het uitgebreide hoteldomein, dat met zijn smalle straatjes, restaurantjes en klaterende fonteintjes wat de flair van een rustiek dorpje heeft. De ijsberen onder ons moeten zeker eens een duik wagen in de panoramische, doch onverwarmde, infinity pool met een bodem bestaande uit fluweelzacht zand. Ontspannen kan bij Zara Spa, waar vooral de verwarmde infinity pool met adembenemend uitzicht over de Dode Zee en de Westelijke Jordaanoever aan de overzijde oogverblindend is. De faciliteiten binnenin de spa zijn eerder aan de magere kant, met enkel een zoutbad en twee hammams, één voor de mannen en één voor de vrouwen. Pootje baden in de Dode Zee is vanzelfsprekend ook een verplicht nummer. Het resort beschikt daarvoor over een klein keienstrand, te bereiken via een reeks trappen. Een redder houdt er een oogje in het zeil en staat met een tuinslang zoet water paraat voor het geval je een klets zoutwater in je ogen zou incasseren. In het hoofdrestaurant Al Saraya wachtte ons dan zowel ‘s ochtends als ‘s avond een reusachtig buffet. De dag afronden deden we telkens met een drankje in de chique hotelbar in de lobby van het hotel, waar ook alcohol verkrijgbaar is en je ‘s avonds zelfs van een happy hour profiteert. Dit resort is verder een geschikte uitvalsbasis om de streek rond de Dode Zee te verkennen, met onder andere de verborgen Wadi Numeira, de stad Madaba met haar mozaïken en de heilige Neboberg.


Wij verbleven er in de maand december (laagseizoen) en betaalden voor ons vieren samen 282 JOD (≈ € 328) per nacht, in een luxueuze familiekamer met twee gescheiden slaapruimtes, inclusief ontbijt.

Het Mövenpick Resort & Spa Dead Sea ligt langsheen de Dead Sea Highway, op een uurtje rijden van Amman. Gratis parkeren bij de accommodatie.


Mövenpick Resort & Spa Dea Sea


Meer in Jordanië

0 reacties op “Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: