NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk atrium
Getest Logeren Nederland

In de leer bij NEO KVL Hotel in Oisterwijk

Review van een knap viersterrenhotel op de site van een oude leerfabriek

Het was pas in 2022 dat NEO KVL Hotel by Tasigo z’n deuren in het Noord-Brabantse Oisterwijk opende. Als locatie voor dit splinternieuw viersterrenhotel koos men voor de gereanimeerde fabrieksterreinen van de ‘Koninklijke Verenigde Leder BV’ (kortweg KVL), een teloorgegane leerlooierij die er bijna een eeuw lang dierenhuiden in kwalitatief leer voor schoenen en handtassen omtoverde. Hoewel de fabriek al ruim 20 jaar verdwenen is, dwaalt de ziel van de KVL er nog steeds nostalgisch rond op de intussen knap gerestaureerde site. Een groot deel van de antieke fabrieksgebouwen ontsnapte aan het lot van de sloophamer en biedt sinds kort onderdak aan onder meer een bakkerij, een koffiebranderij, een brouwerij en nu dus ook aan een uitmuntend gastenverblijf. Een review van het nieuwbakken NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk.

Last updated on november 28th, 2023

NEO KVL Hotel: Overnachten in de oude leerfabriek van Oisterwijk

Qua architectuur vormt het NEO KVL Hotel by Tasigo een geslaagd huwelijk van verleden en toekomst. Zo werd de strakke nieuwbouw van glas en beton perfect geïntegreerd in de historische setting van de KVL-site, met her en der een subtiele knipoog naar de roemrijke geschiedenis van de gewezen leerfabriek in Oisterwijk. Geen betere plaats waar dit contrast zo goed tot uiting komt dan in het indrukwekkende atrium, ongetwijfeld dé grote troef van het hotel. Een joekel van een glazen koepel overspant er majestueus een grote hal waar met gemak meerdere privéjets in passen. Rechts een ouderwetse muur uit ruwe baksteen, links een fonkelnieuwe gevel die volledig bekleed werd met leder in een beige tint. Een mooie ode aan de vroegere KVL. De elegante sofa’s in een vuurrode kleur te midden van het atrium vormen op hun beurt dan de slagader van wat het kloppende hart van het hotel moet voorstellen.

NEO KVL Hotel by Tasigo op de KVL-site in Oisterwijk
NEO KVL Hotel by Tasigo voorgevel
NEO KVL Hotel by Tasigo atrium
NEO KVL Hotel by Tasigo atrium

“Rechts een ouderwetse muur uit ruwe baksteen, links een fonkelnieuwe gevel die volledig bekleed werd met leder in een beige tint. Een mooie ode aan de vroegere KVL.”

Trendy interieur met industriële toetsen

Het intieme interieur van NEO KVL Hotel is trendy ingericht met een hedendaags design, links en rechts besprenkeld met een licht industriële toets. Aan het plafond van de lobby en het restaurant hangt een bos stijlvolle lichtarmaturen met bolvormige lampen sierlijk te bengelen, wat het geheel een ietwat vintagelook bezorgt. De verzameling kamerplanten, het deels houten meubilair, de zachte kleuren van het interieur, hier en daar een streepje parket of eens een tapijtje verspreid over de vloer, zorgen ervoor dat je je hier terstond thuis voelt. Op het eerste zicht oogt het hotel misschien wel omvangrijk, maar met amper 68 knusse kamers kan je NEO KVL Hotel eigenlijk best wel kleinschalig noemen.

NEO KVL Hotel by Tasigo lobby
NEO KVL Hotel by Tasigo restaurant Neon
NEO KVL Hotel by Tasigo lobby
NEO KVL Hotel by Tasigo lifthal

68 knusse kamers met huiselijke inrichting

Ook wanneer we onze ruime Premium Suite betreden voelt het meteen aan als thuiskomen, dankzij de warme parketvloer en de huiselijke inrichting. Op de dressoir smeekt een plankje met vers fruit ons verleidelijk om opgepeuzeld te worden, een mooi en vooral gezond welkomstgeschenk van het hotel. Naast het kingsize tweepersoonsbed beschikt de suite verder over een knus salon, ideaal om nog even een boek te lezen of, waarom ook niet, ontbijt op de kamer te bestellen. En ja hoor, ook hier zien we weer de bolvormige lampen in het interieur terugkeren. Maar dé grote meerwaarde op onze kamer? Dat is toch wel de gratis te nuttigen koffiemachine van Illy, die de ochtend nadien een vers bakje van het zwarte goud voor ons brouwt. Verder wakker worden doen we onder de verkwikkende regendouche in de met witte tegels beklede badkamer, om dan fris uitgeslapen aan de dag te kunnen beginnen.

NEO KVL Hotel by Tasigo premium suite
NEO KVL Hotel by Tasigo premium suite detail

“Ook wanneer we onze ruime Premium Suite betreden voelt het meteen aan als thuiskomen, dankzij de warme parketvloer en de huiselijke inrichting.”

NEO KVL Hotel by Tasigo premium suite badkamer
NEO KVL Hotel by Tasigo premium suite salon
Premium Suite
Detail van lamp en spiegel in de Premium Suite bij NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk

Mag de kamer voor jou wat meer bescheiden zijn? Dan zullen de cosy comfortkamers van NEO KVL Hotel je ongetwijfeld ook wel weten te plezieren. Belangrijk voor de coffee lovers wel: Enkel de Comfort Deluxe kamers en de suites beschikken over een koffiemachine. Kwestie van gewaarschuwd te zijn! De kamers kijken ofwel uit over de stad, ofwel op de binnenkant van het atrium. Voor die laatste categorie durft men naar verluidt als eens vechten, juist omwille van het unieke uitzicht. Trouwens, nog een leuk designdetail in iedere kamer: de drie lederen schijven aan de muur naast het bed, elk in een andere tint. Wederom een leuke verwijzing naar de KVL. Op één van die schijven pronkt zelfs het kroontje van de KVL, het logo van de voormalige leerfabriek. 

NEO KVL Hotel by Tasigo Comfort Room
Comfortkamer
NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk detail van de Comfort Room
De drie lederen schijven zijn een leuke verwijzing naar de vroegere KVL-fabriek

Gevarieerd ontbijtbuffet in NEON restaurant

Geen nieuwe dag zonder een stevig ontbijt uiteraard. Daarvoor kunnen we beneden terecht in het NEON restaurant met z’n open keuken, waar iedere ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd wordt. Keuze genoeg hier tussen de vele soorten brood, kaas, fruit en tal van zoetigheden. Eens je bord gevuld: Doe zoals ons en claim een tafeltje in het atrium. Hier voelt de binnen namelijk toch een beetje als de buiten aan, met dank aan het vele groen en de prille zonnestralen die schoorvoetend doorheen de glazen koepel komen piepen.

NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk atrium

Lunchen of dineren op ‘Het Grootste Terras van Nederland’

Lunchen of dineren in NEO KVL Hotel is op dit moment helaas niet mogelijk, maar vanaf het hotel sta je wel in een mum van tijd in het centrum van Oisterwijk. Tal van smaakvolle restaurants en cafés naar keuze hier, op wat men in de volksmond ook wel ‘Het Grootste Terras van Nederland’ noemt.

Interieur van restaurant NEON in het NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk
Restaurant NEON in het hotel serveert momenteel enkel ontbijt
Terras van restaurant Sud Oisterwijk
Terras van restaurant Sud Oisterwijk, in het centrum van de stad

Gezellige bar

Bij terugkeer kan je bij NEO KVL Hotel wel nog terecht voor een slaapmutsje in de gezellige bar op het gelijkvloers, vooraleer je je moe maar voldaan op je kamer terugtrekt. Ben je in groep? Dan kan je eventueel ook de stijlvolle Skybar bovenop het dak van het hotel afhuren.

Lobbybar van NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk
Lobbybar op het gelijkvloers
Aankleding van de lobby bar in NEO KVL Hotel by Tasigo Oisterwijk
Zicht vanuit de Skybar van het NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk
Zicht over Oisterwijk vanop het terras van de Skybar
Interieur van de Skybar van het NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk
Interieur van de Skybar

Mooie spa

Er schuilt op de kelderverdieping van NEO KVL Hotel ook nog een mooie spa, met een Finse sauna, een Turks stoombad en verschillende massageruimtes. Maar wegens personeelsgebrek is de spa tot nader order spijtig genoeg gesloten.

Onze conclusie

NEO KVL by Tasigo is niet zomaar een plaats om te overnachten, maar een unieke spot boordevol geschiedenis die je met al je zintuigen beleeft. Perfect voor een weekendje uit in het wondermooie Oisterwijk.

Kunstwerk in het atrium van NEO KVL Hotel by Tasigo in Oisterwijk

Koffers pakken en wegwezen

Hoe NEO KVL Hotel in Oisterwijk bereiken?

Er is gratis (openbare) parking rondom het hotel, op de KVL-site.

Het treinstation van Oisterwijk ligt op amper vijf minuten wandelen van het hotel. Ieder half uur (op zon- en feestdagen ieder uur) stopt er een trein (Sprinter) richting Tilburg of Eindhoven.

Meer info en dienstregelingen voor de trein: ns.nl

Station Oisterwijk plaatsnaambord

Meer info & reservatie

neokvl.com


Op verkenning in Oisterwijk

Check zeker ook onze reportage over Oisterwijk, uitgeroepen tot één van de vijf allermooiste dorpen van Nederland, en kom meer te weten over wat je er zoal kan beleven!

Het Oude Raadhuis van Oisterwijk
Het Oude Raadhuis van Oisterwijk

Locatie op de kaart


Met dank aan NEO KVL Hotel by Tasigo

1 reactie op “In de leer bij NEO KVL Hotel in Oisterwijk

%d bloggers liken dit: