Logeren

Las Arenas Balneario Resort

Monumentaal vijfsterrenhotel aan de kust van Valencia (Spanje)

Spanje / Valencia

Last updated on januari 25th, 2022


Kies je liever voor de stad, of toch eerder voor het strand? Wel, waarom niet beide met mekaar combineren in het luxueuze vijfsterrenhotel Las Arenas Balneario Resort, één van ‘s meest prestigieuze hotels aan de Valenciaanse kust. Hier geniet je van de rust die een resort uitstraalt, terwijl het centrum van Valencia slechts een twintigtal minuten per taxi verwijderd ligt. Ik fladder het hotel binnen doorheen de grote draaideur en beland zo in de imposante lobby. De grote ramen doen er het knusse salon en een kwartet aan interieurpalmbomen overvloedig in het natuurlijke daglicht baden. Perfect om mij er na een lange reis met een glaasje cava de la casa in de stoffen canapé neer te ploffen. Van achter een zwarte vleugelpiano vult de pianist intussen de ruimte met de welbekende klanken van Star Wars, gebracht in een eigen instrumentale interpretatie. Het doet een mens meteen wegdromen naar een ander universum.

Buiten in de tropische tuinen vallen de twee Grieks aandoende tempels met opvallende zuilen mij stante pede op, overblijfselen van een voormalig kuuroord op deze plaats. Verspreid in het hotelgebouw, dat overigens nog maar van 2006 dateert, vormen zwart-witfoto’s een helder beeld van hoe het domein er ooit uit zag. De beschermde duiktoren van het huidige buitenzwembad is nog een stille getuige van het verleden. Kuren kan gelukkig nog altijd in de uitgebreide spa van het hotel. Boek zeker het hydrotherapeutisch wellness-circuit en laat je eens verrassen met een overheerlijke massage, om jezelf dan in badjas gehuld naar de kamer te slepen in een ultieme staat van zen.

In een ultieme staat van kinderlijke nieuwsgierigheid betreed ík mijn deluxekamer en word er meteen naar het raam gezogen. Het zonnige terras met oogverblindend uitzicht op het strand en de Middellandse Zee is gewoon om van weg te smelten. De hemelse tuinen met wuivende palmbomen, klaterende fonteinen en de twee historische paviljoenen op het voorplan maken het plaatje alleen maar compleet. De eerste ochtend zet ik zelfs speciaal mijn wekker om met een potje koffie in de hand de zon vanuit de Middellandse Zee te zien oprijzen. Terug naar binnen dan: De ruime kamer is erg smaakvol ingericht volgens een klassiek concept. Naast het bed staan de pantoffels al klaar om mijn voeten in te schuiven en op het nachtkastje smeken verleidelijke chocolaatjes om opgepeuzeld te worden. De badkamer is anders ook wel om op te eten dankzij de regendouche en een ligbad. Een fleurig bloemetje op de volledig glazen wastafel zorgt voor de kers op de taart. Het zit hem soms in die kleine dingen. De klassieke kamers zijn op vlak van interieur trouwens identiek aan de deluxekamers, maar dan moet je het zonder het epische zeezicht en het zonnige terras stellen. En juist dat zou ik in dit hotel voor geen geld willen missen.

Bij het onbijt ga ik volledig spanish en doe gewoon verder met waar ik de avond voordien geëindigd was: tapas! Delicatessen als fuet, ibericoham en chorizo vullen spontaan mijn bord. Het is eens wat anders dan spek met eieren. ‘s Avonds zet ik mijn gastronomisch avontuur verder in brasserie Sorolla voor een smakelijk vijfgangendiner. Een appetijtelijke wals van onder andere biologische zalmtiradito, carpaccio van Iberische varkenslende en traag gegaard lamsvlees met een puree van knolselder komen aan mijn lippen voorbij gewalst.

Tijd om de buurt rond het hotel in kaart te brengen. Letterlijk via een achterpoortje ontsnap ik rechtstreeks naar de promenade van Cabanyal-Canyamelar, de ideale shortcut naar het strand. Met je kamersleutel kunt je trouwens ook langs hier het hoteldomein terug binnendringen, wat je de omweg via de hoofdingang van het hotel bespaart. Voor heerlijke tapas moet je op het einde van de promenade bij Tridente zijn. In het restaurant van de Marina Beach Club dan katapulteert de 35 dagen lang gerijpte lomo de vaca gallega mij terstond richting culinaire hemelen. Als dessert zwier ik buiten in de beach club van laatstgenoemd restaurant nog even de benen los op de opzwepende beats van de dj’s, alsof we op Ibiza waren.

Kortom: Las Arenas Balneario Resort is hét perfecte adres voor een stadsbezoek aan de levendige stad Valencia, terwijl je er toch ook van een ontspannen vakantiesfeer aan de kust kan genieten. Al is het maar omwille van die prachtige zonsopgang alleen al.


Vanaf € 79,90 per persoon per nacht in een klassieke tweepersoonskamer, inclusief ontbijt. Voor de deluxe tweepersoonskamer is dit vanaf € 106,25 per persoon per nacht (gochic.be).

Voor het hotel staan er meestal taxi’s stand by om je naar je gewenste bestemming te voeren. Een rit naar het centrum van Valencia (Plaça de la Reina) duurt zo’n 20 minuten, terwijl de luchthaven op een half uurtje rijden van het hotel ligt.

+ Tramhalte Mediterrani bevindt zich op 300 meter van het hotel. Tram 6 bedient deze halte en geeft te Marítim-Serrería op hetzelfde perron aansluiting op metrolijn 5, die het centrum van Valencia en de luchthaven aandoet. Reken op een half uur tussen het hotel en het centrum, en op een uur tussen het hotel en de luchthaven.


Dit artikel kwam tot stand in opdracht van Stay Chic, het lifestyle magazine van touroperator Go Chic.


0 reacties op “Las Arenas Balneario Resort

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: