Culinair Frankrijk Getest Logeren

Gastronomie bij Hotel Le Clos de la Prairie

Lekker eten en romantisch verblijf in Noord-Frankrijk

Zin in een ‘gastro-romantisch’ uitje met z’n tweetjes, niet te ver weg van huis? Dan is Hotel Le Clos de la Prairie in het Noord-Franse Gouy-Saint-André ongetwijfeld iets voor jullie. Uitbaters Sandrine en Sébastien toverden er een oude boerderij om in een fijnschalig hotel dat ze al sinds 2010 met vurige passie runnen.

Last updated on november 28th, 2023

Hotel Le Clos de la Prairie: Lekker eten en romantisch verblijf in Noord-Frankrijk

Het hotel

Anno 2021 ligt het erf er nog steeds onberispelijk bij. Bij onze aankomst in Hotel Le Clos de la Prairie is het gazon nog maar net gekortwiekt. De hagen werden haarfijn gesnoeid en kleurrijke rozen en hortensia’s doen het domein in een fleurige sfeer baden. We parkeren de wagen op de beveiligde kiezelparking en sluipen over het erf naar het hoofdgebouw voor check-in. Kat des huizes Lily staat ons er al met een ronkend gespin op te wachten, luttele seconden later gevolgd door gastvrouw Sandrine die van om de hoek komt piepen. Met open armen worden we er in hun charmante stulpje verwelkomt. Ons verblijf bij Hotel Le Clos de la Prairie is nu al geslaagd.

Hotel Le Clos de la Prairie erf
Hotel Le Clos de la Prairie erf

De kamers

Sandrine grijpt de kamersleutel en gidst ons persoonlijk naar de kamer. Amper acht vertrekken telt Hotel Le Clos de la Prairie. Ze zijn alle ondergebracht in een nieuwbouw, die voorbeeldig in de authentieke stijl van de voormalige boerderij geïntegreerd werd. Vanuit elke kamer geniet je van een rustiek uitzicht op de glooiende prairie die het domein als een groen lappendeken omzoomt. Schrik dus niet wanneer je ineens doorheen het raam van je kamer een grazend paard ziet voorbijdraven.

We hadden graag even van het rurale schouwspel vanop het kamerterras genoten, maar daar denkt het Noord-Franse weer helaas anders over vandaag. Snel terug naar binnen dan maar, al is het daar bijlange ook niet mis. De kamer is knus ingericht in een hedendaagse stijl. De romantiek druipt er van af. Ook al smeekt de tekst op de hoofdkussens toch nog “Plus d’amour, s’il vous plaît!” Liefde heb je immers nooit teveel.

Hotel Le Clos de la Prairie detail kamer gezien doorheen de spiegel
Hotel Le Clos de la Prairie slaapkamer detail hoofdkussen

Vanuit elke kamer geniet je van een rustiek uitzicht op de glooiende prairie die het domein als een groen lappendeken omzoomt.

Hotel Le Clos de la Prairie zicht vanuit de kamer op de weide met paarden

Topgastronomie

De grote troef van Hotel Le Clos de la Prairie is evenwel hun gastronomisch restaurant. Chef Sébastien tovert er het ene topgerecht na het andere uit zijn koksmuts, terwijl Sandrine met flink wat fingerspitzengefühl de bediening in de zaal voor haar rekening neemt. Gastronomiegids Gault&Millau bekroonde hen dan ook terecht met een uitstekende 12/20!

Het verfijnde driegangenmenu varieert volgens het seizoen. Per gang krijg je de keuze uit twee gerechten. Dineer er dus hooguit één of twee keer tijdens je verblijf, wens je niet een ganse week hetzelfde te moeten eten. Het menu verandert immers maar af en toe eens doorheen het jaar. Maar dat zorgt er juist voor dat chef Sébastien zijn gerechten steeds tot in de perfectie weet af te werken. Wij werden er alvast culinair van onze sokken geblazen.

Hotel Le Clos de la Prairie interieur restaurant

Als amuse bouche presenteert Sandrine ons een dreupelglaasje met courgetteroomsoep, vergezeld van een bordje met een gebakken scampi op een kasseistrook van courgetteblokjes. Na deze smakelijke introductie zet ik door met een tataki van rundsvlees. Een waar schilderij qua presentatie en nog eens overheerlijk op de tong toe! Bij het hoofdgerecht explodeert de bom in m’n mond dan helemaal. Oorzaak? De kabeljauw op een bedje van seizoensgroentjes, overgoten met een sausje van citroengras en bedolven onder een schuimpje van geen flauw idee wat. Het is alleszins iedere hap van begin tot einde waard! Een bolletje sorbet maant vervolgens de maag eventjes aan tot kalmte – het zogenaamde ‘pré-dessert’ – om erna dan in stijl te eindigen met een schilderachtig dessertbord, rijkelijk gevuld met bavarois van citroen en aardbei, huisgemaakte sorbet en verse aardbeien.

Hotel Le Clos de la Prairie restaurant amuse bouche scampi
Hotel Le Clos de la Prairie restaurant hoofdgerecht kabiljauw
Hotel Le Clos de la Prairie dessert van sorbet, bavarois en aardbeien

Het ontbijt

Ook het ontbijt de ochtend nadien is er één van de bovenste broodplank. Eigenlijk zijn we nog vijf minuten te vroeg wanneer we het restaurant opnieuw binnen huppelen, maar Sandrine ziet het gelukkig door de vingers. Alles staat immers al klaar! Geen industrieel ontbijtbuffet hier, maar op tafel een gevarieerde selectie van zoete lekkernijen, zoals een mandje vol ovenvers brood en viennoiseries, een stapeltje minipannenkoeken en een koppel confituurpotjes. Het doet ons instant watertanden.

Een saté van kiwi met ananas en een glas versgeperst fruitsap de man bezorgen het ontbijt verder een gezonde toets. Sandrine komt ook nog even polsen of we geen versgebakken omelet wensen. Een vraag die wij absoluut niet in de wind slaan. Een goed begin van een kakelverse dag, mijn gedacht!

Hotel Le Clos de la Prairie ontbijt
Hotel Le Clos de la Prairie erf

Doen en zien in de buurt

Hotel Le Clos de la Prairie is idyllisch gelegen aan de rand van Gouy-Saint-André, een rurale gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais. In het dorp zelf valt er eigenlijk niet bijster veel te beleven, maar in de ruime omgeving wel.

  • Op een kwartiertje rijden met de auto ligt de bekende Abdij van Valloires in Argoules, vooral gekend omwille van z’n weelderige tuinen: Les Jardins de Valloires.
  • Zo’n 25 km naar het westen bots je op de Opaalkust botsen.
  • Ook aan de kust, maar iets meer naar het zuiden, beland je in de beeldige Baai van de Somme.
strand in Saint-Valéry-sur-Somme
Het strand van Saint-Valéry-sur-Somme, aan de Baai van de Somme

Koffers pakken en wegwezen

Prijzen en reservatie

Een tweepersoonskamer heb je bij Hotel Le Clos de la Prairie al vanaf 140 Euro per nacht, inclusief ontbijt. Voor het gastronomisch driegangendiner betaal je nog eens een forfaitaire prijs van 58 Euro per persoon, wat ons inziens een zeer mooie prijs is voor de kwaliteit die je in ruil krijgt. Voor de wijn kunnen wij alvast de Pouilly-Fumé aanraden. Dranken zijn evenwel niet inbegrepen in de prijs.

Hoe er te geraken

Hotel Le Clos de la Prairie vertoeft op zo’n 200 km van Brugge (via Calais, ± 2,5 uur rijden), en op iets meer dan 200 km van Brussel (via Rijsel, ± 3 uur rijden). Het hotel beschikt over een gratis privéparking, die ‘s nachts met een elektrisch bediende poort van de straat afgesloten wordt. Ter plaatse is een auto een must, gezien de afgelegen ligging.


Meer info

leclosdelaprairie.com

0 reacties op “Gastronomie bij Hotel Le Clos de la Prairie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: