Logeren

De Hallen

Urban-vintage charmehotel in Amsterdam, gevestigd in een oude tramloods

Nederland / Amsterdam


Het is een publiek geheim: Op hotel gaan in hartje Amsterdam kan vaak wel eens prijzig uitvallen. Tenzij je het toeristische hart van de stad wat tracht te ontwijken uiteraard. In de zomer van 2020 verbleven wij in het boutique viersterrenhotel ‘De Hallen’, rustig gelegen in een residentiële wijk met de klinkende naam Kinkerbuurt, West-Amsterdam. Hotel ‘De Hallen’ zag het levenslicht in 2014, als onderdeel van een grootschalig renovatieproject. Een leegstaande tramremise werd toen fraai omgetoverd tot een cultureel en culinair centrum, met behoud van het industriële karakter van de stelplaats. ‘De Hallen Amsterdam’ was geboren. Je vindt er onder meer een bioscoop, een bibliotheek en tal van leuke winkeltjes. Maar de grote troef hier? De fabuleuze Foodhallen natuurlijk, vlak naast het hotel!

Hotel ‘De Hallen’ is trendy ingericht in een urban-vintage design. De hedendaagse architectuur gaat er hand in hand samen met de industriële charme van de voormalige tramstelplaats. Doorheen de historische dakconstructie van staal en glas straalt het daglicht rijkelijk de langgerekte lobby binnen. De nostalgische sofa’s nodigen je er alvast uit om even gezellig in neer te ploffen.

Groot is het hotel niet. Onder het antieke puntdak van de originele hangaar bouwde men twee nieuwe gebouwen van één verdieping hoog om de kamers in onder te brengen. Een ‘indoor kamer’ boeken vermijd je hier best wel, daar die kamers zich aan de binnenzijde van de oude remise bevinden en bijgevolg geen rechtstreeks daglicht ontvangen. De overige kamers kijken uit op de verkeersvrije Tollensstraat, of op het Bellamyplein voor het hotel. Aangezien de kamers inceptionsgewijs in een gebouw in een gebouw huizen, kan het raam helaas niet geopend worden. Maar dat is slechts een detail. De kamers zelf zijn erg knus ingericht met warme tinten en een modern interieur, besprenkeld met een snuifje retro. Terwijl je je tanden poetst kan je trouwens ongegeneerd de rest van de kamer ingluren. Achter de wastafel zit een opening in de muur, wat je er meteen een ruimtelijk gevoel bezorgt. Geen zorgen, de inloopdouche is wel keurig afgeschermd! Nog een niet onbelangrijk detail: Op de kamer schuilt eveneens een Nespresso-machine! Perfect voor dat broodnodige shot koffie bij het opstaan.

‘Remise47’, zo luidt de naam van hun eigen urban-bistro restaurant. Een kolossaal raam, in feite één van de vroegere toegangspoorten van de stelplaats, doet het restaurant er in een overvloedige klaarte baden. En alsof dat nog niet genoeg is, hangt er boven de tafels ook nog eens een legertje aan ouderwets aandoende lampen te bengelen. Schrik trouwens niet als je omhoog kijkt! Aan de rode bakstenen muur hangt namelijk een levensechte rundskop roerloos voor zich uit te staren. Ben je er toch niet helemaal gerust in, dan kan je nog steeds naar het zonnige terras vluchten. Of meteen naar de buren: de Foodhallen van Amsterdam. Hier moet je absoluut geweest zijn voor een hapje en een drankje in een sfeervol kader. En achteraf kan je gewoon terug van hier naar je bed toe kruipen.

Vooraleer wij onder de wol kropen, gingen wij nog even tooghangen in de elegante lobbybar van hotel ‘De Hallen’. En dat kostte ons trouwens helemaal niets! Bij check in hadden wij namelijk elk een bonnetje gekregen voor een gratis drankje in de bar, een mooi meegenomen verrassing!

Iedere morgen vormt ‘Remise47’ ook het toneel voor het ontbijtbuffet. Tijdens ons verblijf in 2020 was het ontbijtbuffet – wegens de coronacrisis – spijtig genoeg vervangen door een karig ontbijtzakje, afgeleverd voor de deur van de kamer.

Hoewel hotel ‘De Hallen’ zich niet centraal in Amsterdam situeert, ligt de stad er toch helemaal aan je voeten. Het kost je een kwartiertje wandelen tot aan het weelderig groene Vondelpark, 25 minuten tot aan het Rijksmuseum en een klein half uurtje tot de Dam. En anders is er de tram nog.


Dit verblijf arrangeren

Wij boekten rechtstreeks bij het hotel zelf en betaalden 105 Euro voor één overnachting in een standaardkamer (een dinsdagavond in de zomer van 2020). Het ontbijt kostte ons nog eens 21 Euro per persoon per dag. Ter plaatse dient er ook nog toeristenbelasting betaald te worden.

Het station Amsterdam-Centraal bevindt zich op 3 km van het hotel, vlot te bereiken per tram.

Vanaf het hotel is het 260 meter tot aan de tramhalte ‘Ten Katestraat’ (tram 7 en 17).

Er is een ondergrondse parking onder het hotel, maar die is verre van goedkoop: 51 Euro per dag.


hoteldehallen.com


Meer in Amsterdam

1 reactie op “De Hallen

  1. Pingback: Industriële charme in Amsterdam – Op Congé met Xavier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: