Hostel Logeren

Nomads Hotel & Hostel

Hippe jeugdherberg in het centrum van Amman (Jordanië)

Jordanië / Amman


De laatste nacht van onze rondreis doorheen Jordanië verbleven wij in Nomads Hotel te Amman, een splinternieuwe, hippe jeugdherberg in het centrum van de stad. Rainbow Street ligt op wandelafstand. Een groot contrast met het luxueuze Mövenpick Resort & Spa Dead Sea van de nacht voordien wel, vooral qua grootte, luxe en faciliteiten dan. Maar de ligging te midden van de stad, de netheid en de trendy inrichting maken hier veel goed. De receptie van deze hostel vind je op de eerste verdieping van een flatgebouw. Naast de receptie is er een kleine ontspanningsruimte met zithoek, bibliotheek en kickertafel, waar eveneens het bescheiden ontbijt aan één gemeenschappelijke tafel geserveerd wordt. Het jeugdige personeel is erg vriendelijk en geeft je met veel plezier wat tips mee voor in de buurt. Wij hadden een vierpersoonskamer met twee stapelbedden, helaas zonder raam, maar wél met een mooie muurschildering. Alleen spijtig dat het panoramische dakterras nog niet afgewerkt was tijdens ons verblijf en dus ook nog niet toegankelijk was voor het publiek. Tegenwoordig trakteert dit terras de gasten op een verbluffend panorama over de stad en kan je hier ontbijten.


Wij verbleven er in de maand december (laagseizoen) en betaalden in totaal 50 JOD (≈ € 58) voor één nacht in een vierpersoonskamer met twee stapelbedden, zonder ontbijt.

Nomads Hotel & Hostel ligt pal in het centrum van de drukke hoofdstad. Het vergt toch wel enige moed om de huurwagen naadloos doorheen het chaotische verkeer tot hier te sturen. Enige rijervaring is dus vereist. Je bereikt de hostel doorheen Rainbow Street en vervolgens een zijstraat ervan. Er is geen privé parking, maar je kan gratis op straat parkeren bij de accommodatie.


Hostelworld.com


Meer in Jordanië

0 reacties op “Nomads Hotel & Hostel

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: