Glamping Hotel Logeren

Hasan Zawaideh Camp

Charmant woestijnverblijf in Wadi Rum (Jordanië)

Jordanië / Disah (Wadi Rum)


In Wadi Rum is er een ruim scala aan bedoeïenkampen te vinden. Wij kozen voor het Hasan Zawaidehkamp, vooral omwille van de vlotte bereikbaarheid met de huurwagen. De meeste kampen zijn namelijk enkel per terreinwagen te bereiken. De luxueuze kamers van het kamp bevinden zich in authentiek ingerichte paviljoenen en beschikken elk over eigen sanitair. Ze liggen verspreid over het compacte domein dat tegen een achtergrond van rode rotsen uit zandsteen aanschurkt. Langs de andere zijde bewonder je eindeloze uitzichten in de brede valleien van Wadi Rum. Door de invloed van de vele ‘marsfilms’ die hier gedraaid worden beschikt het kamp sinds kort ook over futuristisch ogende pods om in te overnachten. Het is dan ook op deze locatie dat de film ‘The Martian’ met Matt Damon in 2015 werd opgenomen. Het Hasan Zawaidehkamp beschikt over alle faciliteiten van wat je in een hotel vindt. Je boekt hier standaard in half pension. Het heerlijke, traditionele avondmaal is dus steeds bij de prijs inbegrepen, bij gebrek aan andere restaurants in de buurt uiteraard. Er is geen alcohol verkrijgbaar in het kamp. Voor het slapengaan is het nog even gezellig onderuit zakken in de tent met knetterend haardvuur, met een tasje thee in de ene hand en een waterpijp in de andere. ‘s Nachts word je normaal gezien als toetje nog getrakteerd op een heldere sterrenhemel, maar wij moesten het bij ons verblijf helaas stellen met een bewolkte hemel én zelfs een onweersbui. Al is zoiets best ook wel spectaculair in de woestijn. Woestijnexcursies per 4×4 kunnen vlot ter plaatse bijgeboekt worden. Kies hierbij zeker voor een vier uur durende safari, waarbij je onder andere tot aan een natuurlijke, zandstenen rotsboog navigeert.

Dit kamp is misschien niet de meest authentieke ervaring van slapen in de woestijn, gezien de luxe van een hotel die je er krijgt. Maar het grote voordeel is dat je de wagen bij de accommodatie zelf kan parkeren. Sta je er voor open om wat op comfort in te boeten, dan kan je een verblijf boeken in één van de vele andere tentenkampen in Wadi Rum. Je dient de huurwagen dan op een afgesproken plaats achter te laten, waar een 4×4 je dan komt oppikken voor de resterende rit naar het kamp. Maak wel dat je op vóórhand een verblijf geboekt hebt, want men probeert je vaak nog ter plaatse een accommodatie aan te smeren tegen veel te hoge prijzen.


Wij verbleven er in de maand december (laagseizoen) en betaalden voor ons vieren samen 51 JOD (≈ € 59) voor één nacht in een vierpersoonskamer met vier enkele bedden, inclusief half pension.

Je verlaat de Desert Highway nabij het dorpje Rashidiyah, slaat de Wadi Rum Road in en vervolgens de Ad Disah Road, dwars door de woestijn van Wadi Rum. Stop onderweg ook eens aan het verlaten treinstationnetje van Wadi Rum, waar oude treinen staan weg te roesten in het zand. Iets voorbij een tankstation sla je rechtsaf de onverharde, maar goed berijdbare toegangsweg naar het Hasan Zawaideh Camp in (staat aangeduid). Gratis parkeren bij de accommodatie.


Meer in Jordanië

0 reacties op “Hasan Zawaideh Camp

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: