Logeren

Bangkok Saran Poshtel

Luxueuze hostel (***) in het centrum van Bangkok (Thailand)

Thailand / Bangkok (centrum)

Last updated on januari 25th, 2022


Een ‘poshtel’, een samentrekking van ‘posh’ en ‘hostel’, is een nieuwe term die staat voor een luxueuze hostel. Men treft er de faciliteiten van een hotel aan, maar met de zachte prijs en levendige sfeer van een hostel. De tijd van de muffe jeugdherbergen is dan ook al lang voorbijgestreefd. In Bangkok Saran Poshtel kom je een ruime en frisse receptie binnen gedwarreld, waar tevens het ontbijtbuffet plaats vindt. Geen gedeelde slaapkamers hier, enkel private kamers waarvan sommige met eigen badkamer. Ik koos voor een eenpersoonskamer die ruim voldoende en voldoende ruim is voor de lage prijs die je er betaalt. Op het einde van de gang vind je de gedeelde badkamer, opgesplitst volgens geslacht met de profetische woorden “Men to the left, because women are always right.”

Het is wel wat speuren naar de ingang van Bangkok Saran Poshtel, die ietwat verdoken ligt in een rustige woonwijk, op slechts 50 meter van de Chao Phraya rivier. Heel wat rugzaktoeristen opteren in deze buurt onterecht voor een slaapplaats in of rond Khao San Road, maar dan moet je het nooit ophoudende lawaai van deze toeristische buurt er ook wel bijnemen. Wil je toch eens door deze zwaar overroepen straat flaneren, dan kost het je slechts een kwartiertje wandelen vanaf Bangkok Saran Poshtel. Ook de klassieke bezienswaardigheden van Bangkok, zoals het koninklijk paleis en Wat Pho in de historische wijk Rattanakosin, liggen op wandelafstand. Dankzij de nabijheid van de Chao Phraya rivier is het bovendien een makkie om je met de waterbus van noord naar zuid door te stad te begeven.


Ik betaalde 615 THB (≈ € 17) per nacht in een eenpersoonskamer, inclusief ontbijt.

Spring aan boord van de Chao Phraya Express Boat aan de pier van Phra Arthit (rode lijn en lijn zonder vlag) of aan de Rama VIII-Brug (enkel de lijn zonder vlag).

Bangkok Saran Poshtel is een strategische keuze wanneer je daags nadien doorreist naar de streken rond de Golf van Thailand. Het bureau en de opstapplaats van de bussen van Boonsiri ligt op nog geen kwartier wandelen. Gezien het vaak erg vroege uur van vertrek is dat geen overbodige luxe. Zelfs het ontbijtbuffet in de ‘poshtel’ was bij mij nog niet geopend. De avond voordien kan je wel aan de receptie een ontbijtpakket bestellen om mee te nemen op de bus. Voor een warme koffie kan je terecht in het immer geopende filiaal van 7-Eleven, tegenover de kantoren van Boonsiri.


Bangkoksaran.com


Meer in Bangkok

0 reacties op “Bangkok Saran Poshtel

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: