Logeren

Amarilia

Fijn viersterrenhotel te Vouliagmeni, een mondaine badplaats aan de Atheense Rivièra (Griekenland)

Griekenland / Atheense Rivièra / Vouliagmeni


Hotel Amarilia bevindt zich in de badplaats Vouliagmeni, op amper 20 km van de Atheense Akropolis. De benedenverdieping met de lobby en de bar werd in 2019 nog maar integraal vernieuwd. Het interieur werd daarbij modieus heringericht met een knus, modern meubilair. Het strand ligt net het hoekje om, al kunnen gasten eveneens afkoeling zoeken in het bescheiden buitenzwembad van het hotel. De kamers dan zijn klassiek ingericht en bieden zicht op het zwembad of (zijdelings) zicht op de Saronische Golf. Dit fijne viersterrenhotel vormt zo een ideale uitvalsbasis voor wie een cultureel bezoek aan de hoofdstad Athene overweegt én tegelijkertijd de rust van de Atheense kust weet te appreciëren.


Je kan je verblijf bij Amarilia boeken via touroperator Transeurope. Vanaf 58 Euro p.p. per nacht (inclusief ontbijt). Info en boekingen: transeurope.com.

Amarilia ligt op 21 km (30 min.) van de luchthaven van Athene. Gratis parkeren in de straten rond het hotel.

Bushalte Pēgadakia (ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ) ligt op 700 meter van het hotel. De regionale bussen van KTEL Attikis, die het centrum van Athene (Pedion Areos) met Kaap Sounion verbinden, bedienen deze halte eenmaal per uur (ktelattikis.gr/en).

+ Vanaf bushalte Agios Nikolaos (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ), op 200 meter van het hotel, zijn er nog meer frequente verbindingen naar het centrum van Athene. Buslijnen 122 en 122Θ rijden met regelmaat van de klok naar het metrostation Ellēniko (Ελληνικό), waar je kan overstappen op metrolijn 2. Reken op minstens één uur tot aan Syntagma (oasa.gr/en).

De oranje ‘Riviera Line‘ van City Sightseeing Athens heeft een halte aan het buurhotel Divani Apollon. Een rit met deze open dubbeldeksbussen is best een leuke manier om naar het centrum van Athene te reizen (Halte Melina Merkouri / Plaka, tegenover de Tempel van Zeus), via de kilometerslange kustboulevard die de Golf van Egina aftast (citysightseeing.gr).


amarilia.gr


Meer in en rond Athene

0 reacties op “Amarilia

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: