Dichtbij In de kijker Wellness

Puur genot bij Thermen Katara

Een ontspannen dagje bubbelen in het Waaslandse Belsele

België / Waasland / Belsele


In Belsele, een Oost-Vlaams dorpje tussen Lokeren en Sint-Niklaas, schuilt een wondermooie wellnesswereld die werkelijk alles in huis heeft voor een heerlijk dagje kuren in alle sereniteit. In 2021 vierden ze trouwens hun tiende verjaardag, wat keurig in de verf gezet werd met de feestelijke opening van een gloednieuw badhuis. Zwerf bij Thermen Katara zorgeloos mee doorheen 10.000 m² aan sauna’s, zwembaden en culinaire hoogstandjes, en vertroetel je innerlijke zelve tot in het uiterste puntje ervan. Zelfs het laatste vonkje stress in je lijf wordt er meteen tot een spanningsloos bestaan geaard, dankzij de therapeutische abracadabra van Thermen Katara.

Alle gepubliceerde foto’s en filmpjes zijn eigendom van Thermen Katara

Nieuw sinds november 2021: Het IJslands Badhuis

De naam ‘Katara’ staat borg voor drie kernbegrippen die ze bij de thermen hoog in het vaandel dragen: ‘Katharos’ is het Griekse woord voor ‘rein’, ‘zuiver’ en ‘puur’, ‘kéthar’ is dan Syrisch voor ‘kroon’ en in Polynesië verwijst ‘Katara’ dan weer naar de warmte van de zon. Een kroontje bij aankomst kregen wij helaas niet, maar de attente medewerkers ontvingen ons er wel als ware royals. En ook de stralende najaarszon was van de partij bij ons bezoek. En het woord ‘puur’ dan? Tjah, daar gaan we letterlijk geen doekjes om winden.

Wij begonnen de dag alvast in stijl – en in badjas gehuld – met een uitgebreid luxeontbijt. Onder meer een schoteltje gerookte zalm, een potje granola met yoghurt en fruit, en een ruime keuze aan versbereide slaatjes en beleg bij de ovenverse broodjes moesten ons sterken voor de sauna’s die ons te wachten stonden. En ook het sprankelende glaasje Champagne mocht uiteraard niet ontbreken. Santé!

Na een heerlijk ontbijt was dan eindelijk de tijd aangebroken om de vele sauna’s, hammams en zwembaden in het modern ingerichte complex van Katara te ontdekken. En dat zijn er beslist wel wat! En van over de hele aardbol: Een Finse sauna, een Thaise, een Arabische, een Japanse en zelfs een Tibetaanse, om er zo maar enkele te noemen. Samen met de verfrissende baden goed voor maar liefst 10.000 m² aan puur wellnessplezier. Een aard paradijs waar de wereld ook gewoon even lijkt stil te staan.

“Wellness is niet zomaar een vorm van ontspanning. Wellness is een religie.”

Mis ook zeker de talrijke opgietsessies in de Thaise en de Finse Sauna niet! Enkele keren per dag bombardeert de saunameester dan de gloeiendhete stenen met geparfumeerd ijs en water, en waaiert dan in een vaandelzwaaiende choreografie het ontstane huwelijk van hete lucht en stoom de sauna rond, tot ook de laatste porie in je lijf de badhanddoek in de ring werpt. Erna ben je alleen nog maar een mak lammetje. Pik zeker ook het banjaritueel in de Finse Sauna eens mee! De opgieter dompelt dan druïdegewijs een bosje gedroogde berkentakken onder in een schaal water, bevochtigt er eerst de oven mee en besprenkelt vervolgens zijn saunagasten met het helende berkenwater, precies zoals een pastoor in de kerk zijn gelovigen zegent. Wellness is niet zomaar een vorm van ontspanning. Wellness is een religie.

Warme opgiet in de Finse Sauna

Gun na iedere saunabeurt je lichaam eerst opnieuw wat koelte en rust, vooraleer je dan weer verder gaat zweten. Doe een dutje in de knusse lounge, of ga bij mooi weer op een zonovergoten ligzetel in de beeldig onderhouden tuin liggen. Of dompel jezelf onder in één van de vele zwem- en bubbelbaden op het domein. Thermen Katara beschikt in de riante tuin over twee parels van buitenzwembaden: een verwarmd en een onverwarmd. Aan jou de keuze in welke jij een duik neemt.

Maar ook op culinair vlak werden we bij Thermen Katara grondig in de watten gelegd. Iedere maand verandert de menukaart van hun gezellige huisrestaurant wel eens van inhoud. Naast een ruime keuze aan verrukkelijke sharing food, geniet je dan ook telkens van een verleidelijk aanbod aan seizoensgebonden gerechten. Tijdens ons herfstig bezoek was dat onder meer hertensteak en fazant. Mooi gedresseerd, erg lekker en royale porties!

IJslands Badhuis

Begin november 2021 haalde men bij Thermen Katara dan een stukje Scandinavië naar Belsele, met de plechtige inhuldiging van een gloednieuwe wellnessoase: Het IJslands Badhuis. Het gebouw is een geslaagd ontwerp van natuursteen, oude boomstronken en houten planken, en doet je even helemaal naar het hoge noorden wegdromen. Dé grote blikvanger is het overdekte Geiserbad, waarvan het borrelende water een strelende temperatuur van 37°C bereikt. Het nieuwe badhuis vormde tevens de geboorte van een paar kersverse sauna’s, elk met een uniek en best wel speciaal ontwerp: de Midsommar Sauna wordt zomaar even doorklieft door enkele kale boomstammen en lijkt wel wat weg te hebben van een houten chalet ergens in Lapland, terwijl The Bee Hive er met z’n honingraatstructuur… tjah, net zoals een bijenkorf uitziet. Toch één van de meer excentriekere sauna’s die ik al mocht bezweten. Nadien kan je dan even afkoelen in de kille sferen van de Pao IJsgrot, om dan snel weer op te warmen in één van de nieuwe bubbelbaden in de tuin. Maar dat is nog niet alles, want binnenkort opent er ook nog een Romeins Badhuis! Reuze benieuwd naar hoe die er zal uitzien! Maar Themen Katara kennende, zal dat allerminst een kat in een zak zijn.

The Bee Hive
De nieuwe tuin met het Geiserbad
Midsommar Sauna

Badjas pakken en wegwezen!

Toegang tot de spa

Een dagje kuren bij Thermen Katara kost € 33,90 p.p. (2021), ongeacht of het in de week of in het weekend is. Reserveren is aangeraden, maar niet noodzakelijk. Tenzij je er nog een paar extra’s wenst bij te nemen, zoals het luxe ontbijt bijvoorbeeld (voor € 21,90 p.p.).

Je kan de titel van dit artikel best letterlijk nemen, want de faciliteiten bij Thermen Katara worden in de regel naakt beleefd. Behalve op woensdag, dan is het complex exclusief toegankelijk mét badkledij. Er zijn geen aparte kleedhokjes en er is evenmin een opdeling tussen mannen en vrouwen. Omkleden doe je in één van de kleedhoekjes, waar ook de lockers zijn. Je kan aan de receptie eventueel badlinnen huren of teenslippers aankopen, mocht je daar zelf niet over beschikken. In het restaurant is het dragen van een badjas verplicht.


In de spa

Consumpties worden op je persoonlijk polsbandje geregistreerd en worden achteraf afgerekend bij check out.


Erheen

Thermen Katara ligt langsheen de N70 tussen Sint-Niklaas en Lokeren. De autosnelweg E17 Gent-Antwerpen ligt op 2,5 km van het wellnesscomplex (afrit 13 Waasmunster). Er is gratis parking bij het wellnesscomplex.

Het station van Belsele ligt op één kilometer van Thermen Katara (nmbs.be).


katara.be


Ontspan mee à volonté

1 reactie op “Puur genot bij Thermen Katara

  1. Taelemans Danny

    we worden al zen van je inspirerende teksten te lezen. Ook het fotomateriaal geeft goesting!
    Vooral een dagje gratis wellness maakt ons warm en nieuwsgierig. Bedankt, Xavier!

    familie Taelemans-Schoonbaert

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: